Samsung SSD-k a Dellekben és az Alienware noteszeiben

0
168

A napokban jelentette be a Samsung Electronics Inc., hogy az új, SATA-s, 64GB-os félvezető alapú merevlemezeivel elsőként a Dell és az Alienware gépeiben fogunk találkozni.
Az Alienware nem is vacakol, a Samsung SSD alapú lemezeiből mindjárt kettőt is belepakol az új gamer noteszébe, az Area-51 m9750-be. Mindezek mellett azért egy 7200 RPM-es, 200GB-os hagyományos merevlemez is a rendelkezésünkre áll, ha elfogyna a hely. A Dell elsősorban az XPS M1330-as sorozatába szereli be a Samsung új meghajtóját, de ezek mellett a későbbiekben a teljes XPS és Precision modellekbe tervezi a beszerelését.
A Samsung sajtóközleménye szerint az SSD meghajtók a közeljövőben rohamos terjedésnek indulnak. Ezt a cég a megbízhatóbb működéssel (hisz nincsen forgó alkatrész bennük), a csekély hőtermeléssel és a hangtalan üzemeléssel indokolja. Ezek mellett az SSD-k kevésbé érzékenyek az ütésekre, rázkódásokra, rezgésekre, mint a hagyományos meghajtók.
Megnéztük az Alienware oldalát, ahol már megtalálhatók az SSD-vel szerelt modellek, míg a Dellnél az SSD opciót nem sorolják még fel az XPS M1330-nál

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét