SEGÍTÜNK A LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNYÚ GAMER LAPTOP KIVÁLASZTÁSÁBAN!

0
1845

Melyik laptopokat érdemes választania azoknak a játékosoknak, akik korlátozott költségvetéssel rendelkeznek, és a lehető legjobb játékélményt szeretnék kapni a pénzükért?

Egyesek azt feltételezhetik, hogy nem fognak megfizethető Intel® alapú gamer laptopot találni. A most következő teszt során megmutatjuk, hogy az Intel által nyújtott teljesítmény milyen vezető szerepet tölt be a játék terén mind a belépő, mind a középszintű árkategóriákban.

Mi az a „gamer laptop”?

Hirdetés

A gamer laptopok olyan nagy teljesítményű notebookok, amelyeket arra terveztek, hogy megnyerőek legyenek a játékot előnyben részesítő vásárlók számára. A kiemelendő három legfontosabb jellemző a következő:

PROCESSZOR: Minél nagyobb teljesítményű a processzor, annál jobb a laptop általános játékteljesítménye.

GRAFIKA: A jobb minőségű grafika különösen fontos azoknak a játékosoknak, akik az asztali géphez hasonló élményre vágynak.

KIJELZŐ: A játékosok olyan nagy felbontású kijelzőket szeretnének, amelyek magas frissítési frekvenciával, kiváló színminőséggel és fényerővel, illetve vékony keretekkel rendelkeznek.

A további jellemzők, amelyeket a vásárlók elvárnak a gamer laptopoktól a következők:

PORTOK: A játékosok jellemzően több Thunderbolt™ 3 vagy más, hasonlóan nagy sebességű portot szeretnének laptopjukon, hogy további monitorokat és egyéb periférikus eszközöket csatlakoztathassanak hozzá.

HÁZ: A játékosok a játékhoz tervezett, agresszívabb stílusú házakat részesítik előnyben.

HANG: A magas hanghűségű, moziszerű hangminőség vonzó szempont azon játékosok számára, akik magával ragadó játékélményre vágynak.

BILLENTYŰZET: A felsőbb kategóriás billentyűzetek a játékosok által kedvelt jellemzőket kínálnak, például RGB-világítást, különleges tapintású billentyűket és a játék szempontjából praktikus elrendezést.AKKUMULÁTOR-ÜZEMIDŐ: Egyes játékosok olyan vékony és könnyű laptopra vágynak, amely biztosítja a nagymértékű hordozhatóság és a teljesítmény közötti egyensúlyt. Mások vastagabb musclebook készülékekre vágynak, amelyek a teljesítményt részesítik előnyben az akkumulátor-üzemidővel szemben.

A GAMER LAPTOPOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

Három árkategóriában hasonlítottunk össze belépő szintű és középkategóriás gamer laptopokat. Mindhárom árkategóriában kiválasztottunk egy Intel® Core™ és egy AMD Ryzen processzor által hajtott gamer laptopot. Az egyes összehasonlításokhoz kiválasztottuk azokat a rendszereket, amelyek az adott árkategóriában elérhető legjobb műszaki jellemzőkkel rendelkeznek és a legjobb teljesítményt biztosítják. Minden laptopon teljesítményteszteket hajtottunk végre. Igyekeztünk a lehető legkövetkezetesebben beállítani a grafikát és az egyéb funkciókat, hogy a processzorok teljesítménybeli eltéréseire összpontosíthassunk. A tesztek a képkocka/másodperc (FPS) értékeket mérték, ami az általános játékteljesítmény kulcsfontosságú mutatója. A tesztek alapján látható, hogy mely laptopok biztosítják a legjobb játékteljesítményt az ár-érték arány függvényében!

RENDSZER-ÖSSZEHASONLÍTÁS: 250.000 FT VAGY KEVESEBB:

Az Intel® Core™ i5 processzorral felszerelt laptop a játékteljesítmény terén felülmúlta az AMD Ryzen 5 processzor által hajtott laptopot, többek között olyan népszerű játékok esetében, mint:

RENDSZER-ÖSSZEHASONLÍTÁS: 270 000 Ft- 300 000 Ft ÁRKATEGÓRIÁBAN:

Az Intel® Core™ i5 processzorral felszerelt laptop a játékteljesítmény terén felülmúlta az AMD Ryzen 7 processzor által hajtott laptopot, többek között olyan népszerű játékok esetében, mint:

RENDSZER-ÖSSZEHASONLÍTÁS: 350 000 Ft- 400 000 Ft ÁRKATEGÓRIÁBAN:

Az Intel® Core™ i5 processzorral felszerelt laptop a játékteljesítmény terén felülmúlta az AMD Ryzen 7 processzor által hajtott laptopot, többek között olyan népszerű játékok esetében, mint:

Észrevehette, hogy ugyanazt a két processzort használtuk a második és a harmadik összehasonlításhoz. A fő különbség a grafikus kártya volt. Ez azt mutatja, hogy az Intel® Core™ i5 processzor lehetővé teszi a játékosok számára, hogy többet hozzanak ki a jobb grafikus kártyából, mint amit az AMD Ryzen processzor nyújt összefoglalónk legmagasabb árkategóriájának összehasonlításban.

Az összehasonlítások jól szemléltetik, hogy a belépő szintű és a középkategóriás laptopok terén az Intel szolgáltatja a legjobb gamer laptopokat az egyes árkategóriákban. Amikor tehát arról érdeklődik, hogy melyik rendszer biztosítja a legjobb teljesítményt az ár-érték arány tekintetében, mi mindenképpen egy Intel® alapú gamer notebookot ajánlunk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét