Sok pénzt fizet a Google a Samsungnak, hogy előre kerüljenek

0
37

A Bloomberg beszámolója alapján a tárgyalások legutóbbi fordulójában maga a Google üzleti partnerségekért felelős alelnöke, James Kolotouros kotyogta el magát. Kiderült, hogy 2021-ben 8 milliárd dollárért biztosították be a Samsungnál a saját alkalmazásaik, köztük például a Play Áruház, a Google Térképek és a Google Search előtelepítését a Galaxy-készülékeken.

Nem csekély összegről van szó, de a Google-nek vastagon megéri a dolog, mivel Kolostouros azt is feltárta, hogy hiába van végtelen sok androidos gyártó, a Play Áruház bevételeinek nagyjából felét kizárólag a piacvezető Samsung-mobilok felhasználói generálják. A Bloomberg ennek kapcsán emlékeztet, hogy a keresőóriás korábban egy 200 millió dolláros ajánlattal igyekezett rávenni a koreaiakat, hogy a saját Galaxy alkalmazásboltjukat is a Google Play-en terjesszék, ám nem jött össze az üzlet, így a gyártó azóta is előre telepíti a rivális appot.

A Samsung viszont még a 8 milliárdos “ösztönzéssel” is elbújhat, a Bernstein vagyonkezelő és brókercég becslése szerint ugyanis a Google ebben az évben már 19 milliárd dollárt perkál az Apple-nek a keresője iOS-es alapértelmezéséért. Nemsemmi, amit művelnek, de biztos meg lesz a hozadéka.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét