Sony: VR rendszer érkezik a PS5-höz – de nem idén

0
186

A Sony megerősítette, hogy teljes virtuális valóság (VR) rendszert fog kapni a PS5. Ez egy next-gen headsetből és kontrollerekből fog állni, amelyek már jóval fejlettebbek lesznek mint az eddigiek, tanulva a korai verziók hibáiból. Ráadásul a kontroller DualSense lesz.

Hideaki Nishino, a Sony PlayStation részlegének alelnöke hivatalos bejegyzést tett közzé, amelyben elárulta, hogy a Sony legújabb-generációs konzolja megkapja a VR rendszert. Ez egy teljesen új fejhallgatón fog alapulni és úgy csinálják meg, hogy minden tapasztalatot kamatoztatnak, amit korábbi hasonló eszközeik által gyűjtöttek.

Konkrétabban: az új eszköz jobb felbontással érkezik, valamint nagyobb látószög és pontosabb mozgáskövetés jellemzi majd. Összességében az alelnök szerint jócskán növelni tudják azt az érzetet, mintha tényleg a játékban lennénk.

Hirdetés

A kontrollerek pedig megkapják a DualSense technológiát, amely hatalmas fog dobni a játékélményen. Mindezen tervek azonban 2021-ben szinte biztosan nem kerülnek piacra. Bár sajnálatos, talán abból a szempontból jobb is, hogy addigra a felhasználóknak sikerül megkaparintaniuk PS5-öket, és elmúlik a készlethiány.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét