Sony Xperia ZR: a kistestvér

0
252

Sony Xperia ZR: a kistestvérA japán gyártó üzletpolitikája kezd kísértetiesen hasonlítani a Samsung-éra, magyarul, a piacot a lehető leginkább le kell tudni fedni a siker érdekében. A koreai rivális a Galaxy modellel, míg a Sony az Xperia termékvonalat kívánja letolni az emberek torkán az összes árszegmensben. A mai napon fény derült az Xperia ZR-re, amely joggal érdemelte ki a kistestvér fogalmat.

Az újdonság áráról egyelőre információk nincsenek, de a paraméterek és a dizájn napvilágot látott. Nem csak külsőben, de felépítésben is elég hasonlít a januári CES-en bemutatott Xperia Z-hez. A strapabíróság egyre inkább presztízs szempont a japán cégnek, hiszen idén kis túlzással csak víz-, karc-, ütés-, és porálló készüléket mutatnak be. Ez alól a ZR sem kivétel, mivel az IP55 és IP58 szabványnak köszönhetően akár 30 percet is kibír 1,5 méteres mélységben a víz alatt anélkül, hogy meghibásodna. Ráadásul a 13 MP-es kamerájának köszönhetően a felszín alatt is készíthetünk fotókat.

Mivel az 5 col sokaknak már túl nagynak bizonyul, ráadásul itt nem csak a méret, de az esetleges 1080p-s felbontás is nagyot tud dobni a gép árán, így a ZR-nél e két paraméteren kicsit visszaléptek. A Sony Bravia Engine 2 technológia felel a makulátlan megjelenítésén, amit egy 4,6 colos kijelzőn csodálhatunk 720p-ben. És hogy mi hajtja a Z kistestvérét? A Qualcomm biztosítja a SoC-ot (Snapdragon S4 Pro), ami 1.5 GHz-es frekvencián ketyeg. Ehhez társul 2 GB memória, és a ma már szokásos adatkapcsolati szabványok támogatásához szükséges hardverelemek: wifi, NFC, bluetooth.

Hirdetés

 

 

Bazsa

Forrás: Androidcommunity

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét