Szerinted melyik játékból adtak el a legtöbbet a világon?

0
1066

Napjainkban szinte minden hónapban van egy-egy olyan játék, amit a rajongók felkapnak, majd a helyüket a következő hónapban egy másik újdonság veszi át. Vannak ugyanakkor olyan jól menő klasszikusok is, amelyek időről időre rengeteg felhasználót vonzanak. Ezek általában olyan komplex, sokrétű videójátékok, melyek sokadjára is meg tudják lepni valami újjal a játékost.

Ha minden idők legsikeresebb videójátékai kerülnek szóba, többnyire olyan címek jutnak eszünkbe, mint a Minecraft, GTA V, Red Dead Redemption 2, esetleg a The Last of Us vagy a Mario Kart 8. Egy összesítés nemrégiben azonban arra jutott, hogy még mindig egy igazi veterán alkotás vezeti a listát.

Az amerikai IGN friss jelentése szerint minden idők legtöbbet eladott videójátéka nem más, mint egy ügyességi és logikai videójáték, a Tetris, amelyből kapaszkodjatok meg: 520 millió darab fogyott világszerte, ebből 400 milliónál is több volt a fizetős mobiltelefonos eladás. Az 1984-ben megjelent játék volt az első olyan játékszoftver, melyet a Szovjetunióból az Amerikai Egyesült Államokba exportáltak.  Az addiktív természetű játék immár közel 40 éve köti le a játékosok millióit világszerte.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét