Több Samsung készülék támogatása is megszűnt

0
16

Egyre példaértékűbb a Samsung üzletpolitikája, ami a szoftveres frissítéseket illeti, ugyanis több készülékre kínál, egyre hosszabb támogatást. Ugyanakkor, mivel semmi sem tart örökké, egyes modelleknek így is el kell engedni a kezét.

A Samsung abbahagyta a Galaxy A51 5G, a Galaxy A41 és a Galaxy M01 mobilok szoftveres támogatását, így ezek a készülékek már semmilyen frissítést nem kapnak a jövőben. A Samsung Galaxy A51 5G 2020 áprilisában debütált Android 10 operációs rendszerrel, pályafutását pedig Android 13-mal zárja. A Galaxy A41 2020 májusában mutatkozott be a nagyérdemű előtt, akkor még Android 10-et futtatott, majd később egészen a 12-es rendszerig frissült.

A Galaxy M01 2020 júniusában kezdte karrierjét, szintén Android 10 rendszerrel, a készüléket később Android 12-re lehetett frissíteni. A telefonok 4 évig kaptak biztonsági frissítéseket a megjelenésüktől számítva, pontosan úgy, ahogyan azt a dél koreai gyártó megígérte. Most, mivel ez a 4 év eltelt, a szóban forgó mobilok tulajdonosainak talán érdemes lehet megfontolnia egy újabb modell beszerzését.

techkalauz.hu – az online techmagazin