Toshiba A10: az első Tegra 4 hajtotta eszköz

0
90

Nvidia Tegra 4. Az idei CES-en került lelepzesére, és a paraméterei alapján jelen pillanatban az egyik, ha nem a legerősebb mobil SoC. Nagy várakozások előzték meg a bemutatását, sok pletyka keringett, de végül a teljesítménye senkinek nem okozott csalódást, papíron. Egyelőre csak a papír, és a videók szolgálnak információkkal, mivel egyetlen egy eszköz sincs még a piacon, ami ezt a lapkét használná. Ez a közeljövőben megváltozhat, hiszen a hírek szerint  a Toshiba következő tabletje, az A10, a benchmark tesztek csúcsára érhet a Tegra 4-gyel.

Toshiba A10: az első Tegra 4 hajtotta eszköz

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért éppen a Toshiba szolgáltathatja majd az első új generációs Nvidia chip-pel rendelkező terméket. Miért nem a következő Nexus tablet kapja meg elsőként? A cég elvesztheti a jogot az új Google tabletek/mobilok hardverezettségének jogát, aminek az egyik oka a Tegra 4 tán legnagyobb betegsége, az LTE támogatás hiánya. Másrészről, az idén elkészült és már sok mobil eszközben dolgozó Snapdragon SoC (600) nagyon fényesen muzsikál a teszteken, és mondhatni, hogy kiforrott a rendszer, hiszen több visszajelzés is érkezik a gyártók felé.

Hirdetés

Minden bizonnyal más, nyilvánosságra nem került tények is vannak, melyek miatt a Toshiba kaphatja meg elsőként a Tegra 4-et, amit aztán az A10 névre keresztelt 10 colos tabletjébe szerelhet. Meglepő módon, ezzel a felvetéssel egyidőben már benchmark eredmény is kiszivárgott, ami alapján a korábbi feltételezések bebizonyosodni látszanak: a Tegra 4 nem csak felveszi a versenyt a Samsung Galaxy S4-ben levő Exynos 5 Octa SoC-kal, hanem az AnTuTu nyers eredményei alapján felül is múlja azt.

Toshiba A10: az első Tegra 4 hajtotta eszköz

Magáról az A10-ről ezen kívül sokkal több információ nem látott napvilágot. Annyit tudunk, hogy 10 colos lesz, valamint a képen látható adatok alapján az Android 4.2.1-es verzió fut majd (érdekes, hogy nem a 4.2.2), és a processzor magok 1,8 GHz-en ketyegnek.

Mivel a Toshiba marketing kampánya nem nevezhető túl agresszívnak, így a Tegra CPU-k iránti népszerűség adhat lökést majd a keresletnek, így ha ez a feltevés majd helytáll, a siker valószínűleg nem marad el. Reméljük Magyarországra is érkezik majd előbb vagy utóbb az A10-ből.

 

Bazsa

Forrás: AndroidHeadline

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét