Toshiba netbook: pehelysúlyú, pici társ a mindennapokban

Sajtóközlemény – „A Toshiba NB100 netbook másodlagos eszközként kiváló megoldás azon felhasználók számára, akik többnyire PC-n dolgoznak, és a mobilitást igénylő munkához pehelysúlyú munkatársat keresnek” – mondta Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője. „Az NB100 ideális választás, ha az elsődleges számítógép hordozhatósági, kényelmi vagy biztonsági szempontból nem felel meg az utazáshoz” – tette hozzá Patonai Szabolcs.

Az új netbookot arra tervezték, hogy megbízható hordozható úti- és munkatárs legyen a mindennapokban: a masszív, ugyanakkor stílusos váz mindent tartalmaz, ami a vezeték nélküli internetes böngészéshez, e-mailezéshez, dokumentumkezeléshez, zenelejátszáshoz, fényképek és videók megtekintéséhez, illetve ezek megosztásához szükséges lehet.

Az NB100 netbook 8,9 hüvelykes, WSVGA, 1024 x 600 felbontású LCD panellel és LED-es háttérvilágítású képernyővel rendelkezik. A legújabb Intel Atom CPU processzor segítségével a Toshiba netbook rendkívül energiatakarékos használatot biztosít. A számítógép két változatban kapható, az egyiken az Ubuntu Linux netbook Remix 1.0, a másikon pedig a Windows XP Home rendszer fut, így a felhasználók szabadon dönthetnek, hogy milyen szoftvert szeretnének használni. A fejlett multimédiás és kommunikációs lehetőségek biztosítják, hogy a kisméretű netbook képes legyen megfelelni az üzleti és multimédiás alkalmazások elvárásainak. A gép beépített videovezérlője teljes körű videolejátszási szolgáltatásokat biztosít, amelyeket kiválóan egészít ki a belső sztereó hangszóró. Ideális utazótársként lehetővé teszi, hogy a repülőgépen vagy a vonaton akár hosszabb időn keresztül dolgozhasson vagy filmet nézhessen a felhasználó.

A nagyobb átviteli sebességet biztosító Bluetooth 2.1, a WiFi (802.11 b/g) és a 10/100 Ethernet kapcsolat révén az NB100 egyszerűen kapcsolódik a perifériákhoz és az internet-elérési pontokhoz. Az új Toshiba netbook gazdag kommunikációs eszköztárát három USB port teszi teljessé, amelyeken keresztül további eszközök csatlakoztathatók, vagy a Sleep ‘n Charge funkcióval könnyen feltölthetők a lemerült mobileszközök, akár a netbook kikapcsolt vagy hibernált állapotában is.

A Toshiba netbook kétféle konfigurációban kapható.
Az Ubuntu Linuxon futó netbook 512 megabyte RAM-mal, 80 gigabyte-os merevlemezes változatban, ezüstszínben érhető el, amelynek ajánlott bruttó végfelhasználói ára 99.000 Ft.
Az 1 gigabyte RAM-os, 120 gigabyte merevlemezes, Bluetooth-os, XP Home rendszeren futó, mindhárom színben elérhető modell ajánlott bruttó végfelhasználói ára 111.000 Ft.
A készülékre három év garanciát vállal a gyártó.
 

Laptopkalauz.hu –

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?