Továbbra sem elérhető a Threads Európában

0
59

A Meta a múlt héten indította el a Threads alkalmazást, de az ezzel kapcsolatos adatvédelmi aggályok miatt az EU-ban nem érhető el, a Meta pedig közölte, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a felhasználók ne férhessenek hozzá az új közösségi alkalmazáshoz.

Természetesen mindenkit biztosítottak arról, hogy fontos piac számukra az európai, és nagyon remélik, hogy hamarosan elérhető lesz itt is. Az alkalmazás a Meta adatvédelmi irányelvei szerint számos személyes adatot gyűjthet, köztük rendkívül érzékeny információkat, például egészségügyi és pénzügyi adatokat, pontos tartózkodási helyet, böngészési előzményeket, kapcsolatokat és keresési előzményeket.

Az uniós adatvédelmi jogszabályok értelmében a vállalatnak érvényes jogalapra van szüksége ahhoz, hogy az ilyen személyes adatokat legálisan feldolgozhassa a hirdetések célzásának érdekében, de ez pont egy olyan terület, ahol egyre nagyobb bizonytalansággal kell szembenéznie a bíróság nemrégiben hozott döntése után. Ugyanakkor annak ellenére, hogy a Meta által a Twitter ellenlábasaként létrehozott Threads az EU-ban nem használható, jól indult, mivel néhány nap alatt átlépte a 100 milliós regisztrációs számot.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét