Tuningprogram készül az Intel Arc videókártyákhoz

0
542

Hosszú hónapokon keresztül csak pletykákat lehet hallani, majd szép lassan elkezdtek megjelenni az Intel saját videókártyái, amik nem a legnagyobbakat célozzák, inkább a kiváló ár-érték arányukkal szeretnének kompetitívek lenni. Jelenleg fogalmunk sincs arról, hogy mit tartogat a jövő, lesz-e következő generációja az Intel Arcnak, az viszont biztos, hogy mostantól tuningolható az első generáció.

Ugyan az Intel még a videókártya gyári driverének stabilitásával is hadilábon áll, az ASUS jólismert overclock mestere, Peter “Shamino” Tan gyorsan elő is állt egy OC programmal, amivel mostantól az Intel videókártyáinak számai is szabadon manipulálhatók.

A profi és elhivatott OC mestereknek korábban semmi nem volt a kezükben, hiszen a harmadik féltől származó programok, mint például a hányatott sorsú MSI Afterburner még nem támogatja az Intel kártyáit (és lehet, hogy nem is fogja soha). A Shamino által készített Arc OC Tool széleskörű testreszabásra ad lehetőséget, fontos azonban szem előtt tartani, hogy ez nem egy hivatalos Intel, de még csak nem is ASUS szoftver, így nem meglepő módon egy “használd a saját felelősségedre” üzenettel indít.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét