Új frissítést kapott az AMD Radeon Adrenalin szoftver

0
216

Az AMD frissítette a Radeon Software Adrenalin Edition-t a 21.4.1-es verzióra, ezzel pedig számos új funkciót és fejlesztést hozott. Főbb újításai a következők: frissített AMD Link szolgáltatás, telepítés személyreszabhatósága, Ryzen CPU statisztikák megjelenítése, színhiány-korrekció, Microsoft PlayReady AV1 dekódolás és Crash Defender.

Jobb stabilitást és új funkciókat ígér az AMD új frissítése. Az AMD Link 4.0 verziója lehetővé teszi a játékok és multimédia tartalmak streamelését Windows 10 PC-kre és mobil eszközökre is. Az AMD szerint a Link 144 képkocka/másodperces sebességet bír és a latency is ígéretesnek tűnik.

Újítás továbbá, hogy telepítéskor választhatunk csak illesztőprogram, minimális és teljes telepítési lehetőségek közül, azaz nem kell mindent feltennünk, ha nincs rá szükségünk. A minimál telepítéssel csupán magát a drivert, a hibabejelentőt és a Chrash Defendert telepítjük, ha pedig minden funkciót szeretnénk, a teljes verziót válasszuk.

Hirdetés

Összeomlások ellen jól felszerelték a szoftvert, ugyanis a Chrash Defender és a Microsoft PlayReady AV1 dekódolási támogatása is ezt a célt szolgálja. Fontos azonban, hogy egyes funkciók (pl. a PlayReady AV1 dekódolás) csak a legújabb AMD hardverekkel kompatibilisek.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét