Új funkció az Android 12-ben: a nem használt alkalmazásokat automatikusan hibernálja

0
152

Az XDA fejlesztői fedeztek fel egy új funkciót az Android 12-ben, ami automatikusan hibernálja azokat az alkalmazásokat, melyeket nem használunk. Ez azt jelenti, hogy automatikusan – de ideiglenesen – törli azokat az ideiglenes fájlokat, amik a használaton kívüli alkalmazásainkhoz kellenek. Megtartja továbbá az Android 11 azon funkcióját is, ami automatikusan visszavonja a nem használt alkalmazások jogosultságait (gps, kamera használata stb.).

Bármilyen nagy tárhellyel is rendelkezik telefonunk, ismerjük az érzést, amikor egyszer csak betelik a tárhely és onnantól meg vagyunk lőve. Ezen próbál segíteni az Android 12 új funkciója, ami a nem használt alkalmazások fájljait ideiglenesen törli.

Az új operációs rendszer lehetővé teszi tehát, hogy automatikusan „hibernálja” azokat az alkalmazásokat, amiket három hónapja, vagy régebb óta nem használtunk. Ez lényegében törli az app ideiglenes fájljait és a gyorsítótárból is kiveszi az ezekhez kapcsolódó tartalmakat.

Hirdetés

Ez a feature kifejezetten azoknak ajándék, akik alsóbb kategóriás telefont használnak, de a zászlóshajóknál is jól jön, ez kétségtelen.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét