Új Lenovo Kiberbiztonsági Innovációs Központ: A Negevi Ben-Gurion Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóközpontjával együttműködve megalapították

0
191

2023. február 20-án a Lenovo és a Ben-Gurion University of the Negev létrehozta a Lenovo Kiberbiztonsági Innovációs Központot (LCIC). Előbbi alapító tagot jól ismerjük, azonban utóbbit annyira nem. Ez a szervezet egy izraeli székhelyű kiberbiztonsági kutatóintézet. A központ a hardver és az operációs rendszer alatti biztonság terén a zéró bizalomra épülő architektúra innovációjára összpontosít, valamint központként szolgál majd a következő generációs biztonsági megoldások fejlesztése területén. Az LCIC laboratóriumként szolgál majd a Lenovo ügyfelei számára, valamint hozzáférést biztosít az iparági betekintéshez és információcseréhez egy helyszíni információs központon keresztül.

A kiberfenyegetések változatossága és súlyossága növekszik, ahogy a bűnöző hackerek kifinomultabb eszközöket alkalmaznak a vállalkozások, kormányok és fogyasztók által működtetett számítástechnikai megoldások károsítására. A Lenovo 2022. novemberi globális „Data For Humanity” jelentése szerint az IT-biztonság a legfontosabb szempont, amikor a kis-, közép- és nagyvállalkozások digitális transzformációs megoldásokba fektetnek be. A fenyegetések nyomon követése és értékelése az LCIC kiberbiztonsági szakemberei által végzett kutatásokkal és jelentésekkel kombinálva stratégiaibb és hatékonyabb válaszlépéseket tesz lehetővé.

Nem kétség, hogy kiberbiztonság (és az ehhez kötődő iparág) terén Izrael az egyik legelismertebb ország a világon. Emellett Be’er Sheva pedig számos globális technológiai vállalat kiberbiztonsági kutatás-fejlesztési központjának ad otthont. Az LCIC személyzetét és irányítását a Lenovo és a Ben-Gurion Egyetem kiberbiztonsági szakértői fogják adni.

„A kiberbiztonság ma az IT vezetők egyik legfontosabb prioritása” – mondta Nima Baiati, a Lenovo Kereskedelmi Kiberbiztonsági Megoldások részlegének ügyvezető igazgatója. „Az új biztonsági innovációs központot a Lenovo a Ben-Gurion Egyetemmel közösen nyitja meg, ezzel pedig hozzáférést biztosít a biztonsági innováció globális kapcsolatához, ügyfeleink hozzáférést biztosít a világ vezető szakértőihez, és segít abban, hogy még jobb termékeket hozzunk létre.”

Az LCIC-nél kifejlesztett megoldásokat beépítik a ThinkShieldbe, a Lenovo hardver-, szoftver- és szolgáltatásportfóliójába. Az átfogó, teljes körű biztonságot szolgáló portfólió fejlett megoldásokat kínál a beépített platformbiztonság & eszközvédelem, fenyegetés- és adatvédelem, valamint biztonsági menedzsment eszközök formájában, így segít megvédeni a kritikus üzleti információkat.

“A Ben-Gurion Egyetem elkötelezett amellett, hogy megőrizze vezető szerepét a kiberbiztonsági kutatások területén, nem csak Izraelben, hanem globálisan is. Másrészt az egyetem amellett is letette a voksát, hogy a legújabb tudományos ismereteket és kutatási eredményeket nem csak absztrakt módon használják, hanem a való világ problémáira alkalmazzák.” – mondta Prof. Yuval Elovici, a Ben-Gurion Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóközpontjának vezetője. „E vízió részeként olyan iparági vezetőkkel kívánunk együttműködni, akik osztják értékeinket, és a kiberbiztonsági kiválóság és innováció aktív követésével példaként kívánnak szolgálni az iparág számára. Ezért szeretnénk üdvözölni a Lenovót, mint új partnerünket a kiberfenyegetések elleni digitális harcban. Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az új kiberbiztonsági technológiákkal foglalkozó, közösen létrehozott központunkban, különös tekintettel a zéró bizalomra (zero trust) épülő architektúrára és a következő generációs biztonsági innovációra. A központ munkája a Lenovo kiberbiztonsági portfóliójának részévé válik, és tovább segíti a biztonsági innovációt a Lenovo ügyfelei számára.”

„A Negevi Ben-Gurion Egyetem Lenovo Kiberbiztonsági Innovációs Központjának elhivatottsága bizonyítja, hogy a kulcsfontosságú iparági partnerekkel való együttműködésben továbbra is sikeresek vagyunk. Az egyetemnek az iparral folytatott együttműködése kulcsfontosságú a technológiák és képességek fejlesztése szempontjából, valamint kritikus a Negev régió megerősítése szempontjából is. Egyetemként az egyik legnagyobb értékünk – mondhatnánk, szakértelmünk – az, hogy erős kapcsolatokat építünk ki globális ipari partnereinkkel” – mondta a Ben-Gurion Egyetem elnöke, Prof. Daniel Chamovitz.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét