Új támogatást kapott a DDR5-ös G.Skill modul

0
21

Ha a felhasználókat meg kellene kérdezni arról, hogy mi nem tetszetős a DDR5-ös memóriákon, akkor sokan az időzítést emelnék ki. Ugyanis a magasabb effektív órajel a késleltetési paramétereket is megnövelte, esetenként jelentős mértékben. A G.Skill azonban bejelentett egy olyan memóriaszettet, amely pont erre a problémára koncentrált, és egészen magas üzemfrekvenciához megpróbáltak biztosítani igencsak alacsony időzítési paraméterezést.

Az új G.Skill Trident Z5 csomag két darab 16 GB-os memóriamodult kínál, amelyek kétcsatornás működésre vannak felkészítve. Az összesen 32 GB-os kapacitást biztosító, 1,4 V-on üzemelő memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda (fekete vagy fehér színben). De nem ez az érdekesség, hanem a 6,4 GHz-es effektív órajel. Utóbbi önmagában még nem számít egyedinek, viszont ha hozzávesszük a CL 32-39-39-102-es időzítést, akkor már látható, hogy komoly szettel van dolgunk.

Hogy az RGB LED-ekért rajongó vásárlóknak se legyen hiányérzetük, a fejlesztésnek készül egy Trident Z5 RGB nevű, világító verziója, ezzel biztosítva némi extra fényt a gépházon belül.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét