Új üzletet kötött az Nvidia – véget érhet a videókártya éhínség

0
432

Az Nvidia nemrég új gyártási megállapodást írt alá a Samsung-al az RTX 30-as GPU-k 8nm-es chipseteiről, ez talán megkönnyebbülés lehet ellátási szempontból a felhasználóknak. A megállapodás értéke “több százmilliárd won”, és mivel egy dollár körülbelül 1098 dél-koreai won, ez nagy valószínűséggel több milliárd dolláros szerződés. Rengeteg processzort vásárolhat meg az Nvidia, de a hírek alapján nem derül ki melyik szegmensben használnák ezeket, úgyhogy egyelőre nem reménykedhetünk abban, hogy hamarosan tele lesznek a polcok RTX 3080-al.

Noha elegendő RTX 3080 és RTX 3090 gyártására lennének alkalmasak, ezzel kielégítve az új kártyák iránti meglévő, soha nem látott igényt. Ezeket a processzorokat, akár az új RTX kártyákhoz is fel lehet használni, beleértve az RTX 3080 Ti-t vagy az RTX 30 mobil verzióit.

Hivatalos bejelentés nélkül valószínűleg biztonságosabb azt feltételezni, hogy a szerződés nagysága miatt ez minden kártya gyártásába besegít majd. Nagyon nagy a kereslet a meglévő kártyák iránt, ezeket teljesíteni kell, de azt is tudjuk, hogy újabb RTX 30-as sorozatú kártyák érkeznek.

Hirdetés

Az új szerződés előnyt jelent az Nvidia számára gyártási fronton a rivális AMD-vel szemben. Ezzel az üzlettel az Nvidia valószínűleg több kártyát tud majd forgalomba, mint az AMD a Big Navi kártyáiból, és tekintettel a következő generációs GPU-k iránti továbbra is túlzott keresletre, ez óriási előny az Nvidia számára.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét