Új Yoga laptopok a Lenovo-tól: Inspirációtól az expresszióig

0
1043

A Lenovo legújabb Yoga laptopjai lehetővé teszik a hibrid világban történő alkotást, tartalomfogyasztást és együttműködést. Emellett remek teljesítményt, rendkívüli sokoldalúságot és magasfokú hordozhatóságot biztosítanak elegáns, mobilis kivitelben.

A Windows 11-gyel felvértezett Yoga laptopok új generációja pompás teljesítményt nyújt, legyen szó a vékony kialakításban erős teljesítményt nyújtó új Lenovo X Power-ről, a továbbfejlesztett PureSight kijelzőről vagy a Premium Suite-ról. Számos újonnan fejlesztett funkció található ezen gépekben, beleértve az új Yoga billentyűzetet is, a nagyobb “dish” billentyűkupak kialakítással, mely kényelmes és hatékony használatot biztosít.

A Yoga Pro sorozat kiváló teljesítményt és hordozhatóságot biztosít, így a felhasználók bárhol és bármikor alkothatnak és fogyaszthatnak tartalmakat. Ebben a generációban már benne van az új Lenovo X Power funkció is. Ez egy hardver- és szoftverösszeállítás, amely egy gyorsabb, simább kreatív élményt nyújt. Például a felhasználók észre fogják venni, hogy a videószerkesztések, az előnézetek, az előállítás és az exportálás jelentősen felgyorsul, ez pedig azt jelenti, hogy több időt tölthetnek videók készítésével és kevesebb időt kell várniuk. Az előző generációhoz képest jelentős hőkapacitás-növekedés figyelhető meg, 62,5% növekedés a 16 hüvelykes Yoga Pro 9i-nél és több mint 25% a 14,5 hüvelykes modellnél. A Lenovo X Power az NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú GPU-kkal és az AI gyorsítással együtt biztonságos és stabil használatot tesz lehetővé a nagyobb igényű felhasználók számára is.

Emellett a Yoga Pro 9i lenyűgöző új Mini-LED PureSight Pro kijelzője éles és valósághű vizuális élményt kínál, rendkívül pontos színekkel. A 100% DCI-P3 és 100% Adobe RGB színárnyalatok széles skáláját kínálják, így a képek élénkebbek lesznek, miközben a Mini-LED opció lehetővé teszi az akár 1200 nit fényerőt is. Ebből kifolyólag a kreatív munka kényelmes elvégzését bármilyen környezetben, beltéren és kültéren egyaránt végezhetjük.

A Lenovo Premium Suite, egy új és frissített hardverekből álló csomag, melynek fejlesztett változata a Yoga Pro 9i, a Yoga Pro 7, a Yoga Pro 7i és a Yoga Slim 7 modelleken megtalálható. A csomag újdonsága a frissített billentyűzet, melynek 1,5 mm-es billentyűútja biztosítja a kényelmet és a hatékonyságot, valamint a gép így gyorsabban képes befogadni a bevitt információkat. Az anti-grease bevonatú billentyűk pedig simább érintést biztosítanak és csökkentik az ujjlenyomatok vagy szennyeződések lerakódását. A Lenovo Premium Suite által felszerelt laptopok emellett négy zajcsökkentető mikrofonnal és hangszórókkal, csendesebb ventilátorokkal és nagyobb érintőpaddal is rendelkeznek, ami elősegíti a tartalomkezelést és az általános hatékonyságot.

Ahogy az előző generáció, úgy a mostani összes Yoga laptop is rendelkezik a Lenovo AI Engine+ funkcióval, amely gyors és intuitív teljesítményt biztosít a felhasználóknak, lehetővé téve, hogy előre jelezze az akkumulátoruk szükségletét az eszközön végzett tevékenységük alapján. A Lenovo AI Engine+ része a Lenovo Intelligent Sense és az Integrált Biztonság is, amelyek mind hozzájárulnak a sima, zökkenőmentes és jobb teljesítményhez.

Az bődületes teljesítmény és a hatékonyság elérése érdekében a Yoga Slim 7 és a Yoga Slim 6 az AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal érkeznek. Ezen gépek több mint 60 Whr-s akkumulátorral és a hatékony Rapid Charge funkcióval is rendelkeznek. A Yoga Slim felhasználók számára elérhetővé válik az új integrált RDNA 3 grafikus technológia, amely valósághű tartalom létrehozását teszi lehetővé, valamint sokrétű szórakozási lehetőséget nyújt a Yoga Slim kijelzőjén. Az AMD Ryzen AI motor új, okos funkciókat nyújt a Lenovo Yoga Slim legújabb generációjának. Többek között megkapja az AI Eye Gaze Correction-t, amelynek segítségével a felhasználó mindig a „kamerába néz”, amikor videóhívást folytat, valamint AI-kamerás auto-keretezést, amely biztosítja, hogy a felhasználó feje mindig a képen legyen, továbbá az AI-alapú háttérhomályosítást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kamera előtti hátteret egy adott távolságra állítsák be.

Yoga Pro 9i: Fantasztikus teljesítmény a kifinomult és kreatív emberek számára

A 8. generációs Yoga Pro 9i Windows 11-gyel és akár a 13. generációs Intel Core mobil processzorokkal, egy NVIDIA RTX 4070 laptop GPU-val, valamint nagyobb hőkapacitással rendelkezik, hogy egy erős és csendes laptop legyen a társa a felhasználóknak. Legyen szó videók szerkesztéséről vagy rendereléséről, intenzív 3D modellezésről vagy grafikai tervezésről, a tartalomgyártók sima, stresszmentes élményre számíthatnak.

A Tidal Teal és Storm Grey színben elérhető Yoga Pro 9i PureSight Pro kijelzővel rendelkezik mind a 14,5 hüvelykes, mind a 16 hüvelykes kijelzővel ellátott modellben. A 16 hüvelykes modell akár 3,2K felbontást, 1200 nites fényerőt, 165Hz frissítési sebességet, 100% DCI-P3, 100% sRGB és 100% Adobe RGB színtérlefedettséget kínál, így a magas minőségű alkotásokra törekvőknek éles, sima és valósághű látványt biztosít.

A Premium Suite-ban új és továbbfejlesztett funkciók nagyobb élményt nyújtanak a Yoga Pro 9i felhasználók számára, legyen szó akár a négy zajcsökkentő mikrofonról – amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen online beszélgetés során kristálytiszta legyen a hangzás – vagy a csendesebb ventilátorokról, amelyek nem duruzsolnak munka közben. A kényelem és a termelékenység összekapcsolása is lehetséges az új 1,5 mm-es Yoga billentyűzettel, amely 0,3 mm-es dombornyomott billentyűkkel rendelkezik a könnyű és kényelmes használat érdekében, valamint a nagyobb érintőpaddal, amely hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Az 5 megapixeles webkamera lehetővé teszi, hogy a felhasználók élvezhessék a vizuálisan tiszta, magas minőségű videóhívásokat.

A Yoga Pro 9i a billentyűzetben 50% újrahasznosított műanyagot, az alsó fedélben 50% újrahasznosított alumíniumot tartalmaz. Mindkét eszköz az ENERGY STAR minősítést és az EPEAT Gold tanúsítványt kapta meg. A csomagoláshoz 100% FSC papírt használnak és mindkét eszközt úgy szállítják, hogy a csomagolópárna 90% újrahasznosított műanyagból készül.

Yoga Slim 7: Elegancia egy vékony, mégis erős eszközben

Azoknak, akik értékelik a stílusos eleganciát egy könnyű eszközben, de továbbra is szükségük van erőre és hordozhatóságra kreatív ambícióik eléréséhez, az új 8. generációs Yoga Slim 7 megfelelő választás lehet. A 14,5 hüvelykes, akár 3K PureSight OLED kijelző élesebb, simább és realisztikusabb képet biztosít, amelyet az AMD Ryzen 7000 sorozatának következő generációja hajt, így a felhasználók szerkeszthetnek, fel és letölthetnek útközben, dolgozhatnak prezentációkon vagy videokonferenciát tarthatnak akár egy kávézóban. Emellett a TÜV Rheinland Low Blue Light és az Eyesafe tanúsítvány segítségével a szemfáradtság kockázata jelentősen csökkenthető. A mindössze 13,9 mm vastagságával a Yoga Slim 7 könnyen hordozható és kis helyeken is elfér. A felhasználók könnyedén használhatják az újonnan tervezett billentyűzetet, amelyet a nagyobb érintőpad egészít ki, hatékonyabb és produktívabb élményt biztosítva.

A másik jelentős fejlesztés a Yoga Slim 7-ben a 70Whr akkumulátor kapacitása, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hosszabb ideig dolgozzanak anélkül, hogy állandóan töltsék az eszközeiket. A Rapid Charge boost lehetővé tesz egy gyors, 15 perces újratöltést, amely további 2 órányi használatot biztosít. Az új generáció két ventilátora és a 30 wattos hőtervezési teljesítménye miatt a felhasználók élvezhetik a hűvösebb és csendesebb teljesítményt is.

Yoga Pro 7 és Yoga Pro 7i: szuper teljesítmény elegáns dizájnban

A Yoga Pro 7 és a 7i magának tudhat két rendkívül fontos tulajdonságot: az elegáns kialakítást és az erős hardvereket. Akár NVIDIA RTX 3050 vagy 4050 laptop GPU-val is elérhető, ezáltal egy magas teljesítményű, multitaskingra képes laptopot biztosít a tartalomkészítők számára. Ebben a generációban, mivel jobb az akkumulátor teljesítmény (akár 73 Whr), így akár nagy terhelés alatt is halkabb és hűvösebb élményt kapunk. Az Intel új Unison szoftvermegoldása segíti a kapcsolódást az IOS és az Android eszközökkel a Yoga Pro 7i-n keresztül, így integrált, egységes képernyős többeszközös élményt tudunk kihozni belőle. A 14,5 hüvelykes PureSight Pro kijelző 3K felbontással, 400 nit fényerővel és 120 Hz-es frissítési rátával rendelkezik, így a felhasználók élvezhetik az éles, sima vizuális minőséget, legyen szó videószerkesztésről, grafikai tervezésről vagy prezentációk készítéséről.

A magas minőségű kijelző mellett a Yoga Pro 7 felhasználói élvezhetik azokat az új hardveres funkciókat is, amelyeket a Premium Suite kínál. Kihasználhatják a minőségi audio- és videóélményt négy mikrofonnal, hangazonosító zajszűréssel, négy hangszóróval és egy FHD infravörös (IR) kamerával, Time of Flight (ToF) szenzorral és adatvédelmi zárral, valamint a fejleszett Yoga billentyűzettel, amelynek 1,5 mm-es anti-grease dish cap gombjai kényelmesek és gyorsabb választ adnak az érintésekre. A Yoga Pro 7 és a Yoga Pro 7i ultra vékony kialakítását Tidal Teal vagy Storm Grey színben érhetjük el.

A Yoga 7 és a Yoga 7i: Kreatív sokoldalúság

Az 8. generációs Yoga 7 egy kényelmes és sokoldalú kialakítású, lekerekített élekkel rendelkező laptop. A Yoga 7 átalakítható laptop 360 fokos képességei lehetővé teszik, hogy a felhasználó bárhol készíthessen és fogyaszthasson tartalmat, ugyanis a készüléket teljes méretű laptopból hordozható táblagéppé lehet átalakítani.

A legújabb 13. generációs Intel CPU-k és AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorok segítségével a készülék megbízható és sima teljesítményt nyújt a videóvágásnál, képfeldolgozásnál vagy zenehallgatásnál. A kijelző magas minőségű, 16:10-es képaránnyal, akár 2,8K OLED panellel (csak a 14 hüvelykes képernyővel érhető el) és 100% DCI-P3 színhelyességgel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy létrehozzák és megosszák legjobb munkáikat másokkal.

Yoga Slim 6: Könnyű és tartós az útközben alkotóknak

A vékony, könnyű és tartós 8. generációs Yoga Slim 6 praktikus alumínium burkolattal rendelkezik az útközben dolgozók számára. Most már elérhető a legújabb AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal, ami gyorsabb és simább teljesítményt biztosít. A frissített Yoga Slim 6 két színváltozatban érhető el – Misty Grey és Storm Grey.

Érdemes megemlíteni, hogy további lehetőségekkel bővíthető a Yoga laptopok által nyújtott élmény az olyan szoftvermegoldásokkal, mint a Lenovo Vantage és a Lenovo Smart Performance, amelyek optimalizálják a készüléket, figyelik a teljesítményt, ellenőrzik az eszköz egészségét, javítják a biztonságot, és akár az esetleges problémák megelőzésében és megoldásában is segítenek. Ha azonban mégis probléma merülne fel, akkor a Premium Care Plus szolgáltatással a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a szakemberekhez, a gyors javításhoz, a kiegészítő készülékvédelemhez és a szoftverhasználati segítséghez.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét