Újabb dolgokat tud a Sony WH-1000XM5 fejhallgatója

0
1037

Eddigi legnagyobb és legfontosabb firmware frissítését kapta meg a Sony WH-1000XM5 aktív zajszűrős fejhallgató. A készülékre a Headphones Connect alkalmazáson keresztül telepíthető a 2.0.2-es firmware, mely 5,27 MB-ot nyom. A telepítés után bekapcsolható lesz az alkalmazásban, hogy a fejhallgató akkor is az LDAC Bluetooth kodeket használja hangátvitelre, ha több eszközre csatlakozik egyidejűleg. Bár nem ezzel a frissítéssel, de az LDAC és a Bluetooth multipont egyidejű támogatását a WF-1000XM4 fülhallgatón is elérhetővé tette a Sony.

A másik nagyobb frissítés a fej mozgásának követését lehetővé tevő funkció aktiválása. Ehhez hasonlót már kínál például az Apple AirPods Max és más kiegészítők is. A Sony fejhallgatója egyes videóstreaming alkalmazásokban képes a hangot a fejhallgatót viselő felhasználó fejének helyzetéhez igazítani és jobb térhatást kelteni minimum Android 13-as rendszert futtató eszközökön. Kivéve a Samsung telefonjain és táblagépein, a Galaxy eszközökön ugyanis le van tiltva a harmadik féltől származó audioeszközök előtt, hogy használják ezt a funkciót.

A frissítés ezek mellett javít az automata zajszűrésen, a viselésérzékelésen, valamint a kapcsolati stabilitáson. A firmware-frissítés telepítéséhez a 10-es verziójú Sony Headphones Connect alkalmazás megléte szükséges Android vagy iOS eszközön.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét