Újabb emojik, amiket sose fogunk használni

0
1345

Tudniillik a japán mobilokra ugyan már 1997-ben beköszöntek az emojik, a világ többi részét viszont csak az okostelefonok forradalmával hódították meg. A szabványt kezelő Unicode Consortium évről évre szorgalmasan bővíti a repertoárt, így már több mint 3600 karakter közül válogathatnak e szavak nélküli, de annál látványosabb kommunikációs mód szerelmesei.

A nonprofit szervezet következő dobása az Emoji 15.1 szabvány lesz, amit a napokban sikerült véglegesíteni, így már teljes bizonyossággal tudjuk, hogy milyen új szimbólumokat hoz a frissítés. Az Emoji 15.1 összesen 118 karakterrel dobja fel a választékot, köztük olyan tételekkel, mint a fejrázó arc, a főnix, a lime, a gomba, az elszakított lánc és a gendersemleges családok, valamint 108 új variációt is kapunk, amit meglévő szimbólumok orientációjának felcserélésével hoztak létre.

Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az eddig csak balra sétáló/futó/mászó stb. karakterek már jobbra is haladhatnak. A 15.1-es szabvány véglegesítése ugyanakkor nem jelenti, hogy egy csettintéssel elérhetővé is válnak az új emojik. A következő lépés az, hogy az egyes platformok kezelői a maguk arculatához igazítják a készletet, ami általában hónapokat vesz igénybe.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét