Várhatóan ennyiért adhatják a Sony Xperia 1 VI-ot

0
891

A Sony következő zászlóshajó okostelefonját május 17-én fogják bemutatni, és ahogyan egyre közeledik az esemény, úgy tudunk meg többet az Xperia 1 VI jellemzőiről, illetve jelen esetben a várható árról. Az okostelefon meglepő módon olcsóbb lehet, mint elődje, legalábbis egy piacon mindenképpen.

Forrás: OnLeaks

A készülék sokban fog különbözni elődjétől, például elhagyja az Xperia zászlóshajókat eddig egyedivé varázsoló 4K felbontást, illetve a különleges 21:9 képarányt, amelyet egy hagyományosabb kialakításra cserél a gyártó. A legfrissebb hírek szerint a mobil a tajvani piacon kevesebbe fog kerülni, mint elődje, és nagyjából 1124 dollárért, vagyis 446 ezer forintért fogják értékesíteni, a korábbi 1288 dolláros, vagyis megközelítőleg 471 ezer forintos összeg helyett.

Nyilván nem eget rengető árcsökkentés ez, de azért minden kedvezménynek érdemes örülni. Megtörténhet viszont, hogy ez az árcsökkentés csupán a tajvani vásárlóközönség számára lesz érvényes, mindenhol máshol pedig egy ettől teljesen eltérő, kevésbé szimpatikus összeg kerül majd a Sony zászlóshajójának dobozára. Mondjuk már az örömteli lesz, ha nem emelnek az okostelefon árán, mint ahogyan tavaly tették az Xperia 1 V esetében.

techkalauz.hu – az online techmagazin