Végleg bezárta kapuit az Omegle

0
68

Aki most az Omegle weboldalára navigál, azt egy sírköves illusztráció és K-Brooks levele fogadja, amelyben az ötletgazda hosszasan visszatekint az elmúlt 14 év történetére. Az írás szerzője leszögezi, hogy a szolgáltatás számos pozitív élményhez járult hozzá, így például embereket segített ki a magányból és lelki társakat ismertetett meg egymással.

Másrészt viszont az „őszinte elszámolás” jegyében azt is elismeri, hogy egyesek visszaéltek a platformmal, „kimondhatatlanul szörnyű bűncselekményeket” követve el. Az alapító megpróbált küzdeni ezek ellen, proaktívan együttműködve a hatóságokkal és a National Center for Missing and Exploited Children nevű gyermekvédelmi szervezettel. Az utóbbi időben viszont egyre hevesebb támadások érik, amelyeket nem tart konstruktívnak, ezért inkább lehúzza a rolót.

K-Brooks azt mondja, hogy szeretné, ha a körülmények másmilyenek lennének, ám a támadások elleni harc jelentette extra stressz és anyagi terhek, párosulva az Omegle működtetésével járó feszültségekkel és költségekkel, túl soknak bizonyulnak a számára. Búcsúzó soraiban pedig még kifejezte az abbéli aggodalmát, hogy a moderáció körül dúló jelenlegi viták az általa megismert és megszeretett internet végéhez vezethetnek.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét