Visszahívják a tűzveszélyes okosórákat

0
38

Az amerikai CPSC elrendelte a Fitbit Ionic okosórák visszahívását, miután azok akkumulátorának túlmelegedése miatt legalább 174 ember szenvedett el különféle következményeket. Ebből 78 esetben égési sérülésről számoltak be (ebből 6 alkalommal súlyos eset történt). Mindez pedig csak az USA-t érinti, pedig az órát máshol is forgalmazták.

Számításaik szerint az eladott órák mennyiségéhez viszonyítva a bekövetkezett balesetek aránya 0,01 százaléknál kevesebb. Százalék ide vagy oda, ha önhibáján kívül egy felhasználóban is kárt tesz a gyártó terméke, az már probléma. Az is tény ugyanakkor, hogy nem minden panaszos fordult a Fitbithez. A Fitbit végül az európai modelleket is visszahívta egyébként, konkrétan az FB503CPBU, FB503GYBK, FB503WTGY, FB503WTNV modellszámú órákat.

CPSC szerint az Ionic órával rendelkező felhasználóknak azonnal be kell szüntetniük a termék használatát, és fel kell venniük a kapcsolatot a gyártóval. Amint az órát visszaküldték, 299 dolláros visszatérítést kapnak. Valljuk be, gondolom mi sem örülnénk, ha a kifizetett eszköz lángra kapna a csuklónkon.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét