XBOX vs. PS – új statisztikák láttak napvilágot a konzolháborúról

0
132

Úgy tűnik, hogy a Sony magas fölénnyel vezet a Microsoft ellen következő generációs konzoleladásokban. Eddig a PlayStation 5 csaknem kétszer annyi eladást generált, mint az Xbox Series X / S. Globálisan a PS5 a kedvenc konzol, de Egyesült Államok és Kína azonban az XBOX-ot támogatja jobban.

A következő generációs konzolháborúnak még nincs vége, de a 2020-as eladási adatok alapján a Sony PlayStation 5 vezeti a versenyt a piaci részesedést tekintve. A GamingSmart piacelemző csoport megjegyzi, hogy december végén a PS5 a piac közel kétharmadát irányította 4,48 millió eladással, míg az Xbox eladások száma csak 2,4 millió volt.

167 elemzett országban tudott több eladást generálni a Sony. Az Xbox csak 12 régióban vezet, bár ennek ellenére a Microsoft két jelentős piacon, az Egyesült Államokban és Kínában is megelőzte Japán versenytársát, bár az Egyesült Államokban az Xbox alig tartja előnyét a PS5-tel szemben (50,18 – 49,80). Kínában az Xbox dominanciája valamivel erősebb, ott 60,45 százalékos a piaci részesedésük, mindemellett a mexikóipiacon is győzedelmeskedni tudott 62,27 százalékkal.

Hirdetés

A Microsoft az elmúlt években egyre nagyobb teret hódított magának a konzolpiacon. 2018-ban 25,29 százalékot, 2019-ben már 37,41 százalékot, 2020-ban pedig az Xbox teljes piaci részesedése 39,29 százalék volt. Ha a Microsoft folytatja ezt a növekvő tendenciát, akkor előbb-utóbb utolérheti riválisát.

Voltak nehézségek, amelyekkel a vállalatok szembesültek ennek a generációnak a megjelenésekor. A koronavírus-járvány megsemmisítette a gyártási ütemtervet, így valószínűleg mindkét konzol készletei alacsonyak voltak. 2021-re elején valószínűleg már jobb lesz a helyzet, mind a Sony, mind a Microsoft nagyobb és gyakoribb szállítmányokat ígért, és ez remélhetőleg véget vet a horror áron kínált konzolok árusításának.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét