A 7 nm-es AMD Ryzen 7 5700U őrült: nyers teljesítménye vetekszik az Intel Core i7-10875H-val

0
235

Az AMD magasabb magszámra épülő processzorai eszméletlenül teljesítenek, ha többszálas teljesítményen teszteljük. Intel téren azonban még mindig jobb az AI integráció, az egyszálas teljesítmény, illetve a Thunderbolt támogatás.

Habár nem mindenhol lehet kapni, az AMD Ryzen 5000U CPU sorozata papíron már leváltotta a Ryzen 4000U sorozatot az üzletek polcain. Elsők között van az ilyen processzorral szerelt laptopok között a Lenovo IdeaPad Flex 5 14, amely 8 magos Ryzen 7 5700U-val rendelkezik. Ez az egység abban különleges, hogy még mindig a Zen 2-es architektúrát használja az újabb Zen 3 helyett. Ennek ellenére nyers teljesítménye megelőzi a piacon lévő összes Intel ULV CPU-t, valamint paliban van az Intel H sorozatával is.

Forrás: notebookcheck.net

Nyers többszálas teljesítménye hátborzongatóan magas. Természetesen fontos megjegyezni, hogy egyes Intel CPU-k az összehasonlításban 4 magosak, a Ryzen esetében pedig 8 mag teljesít így. Még ijesztőbb az, hogy energiatakarékos CPU-hoz képest nem melegszik, és nem folytja le magát hosszabb idő után sem.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét