A Fujitsu elindítja a „Fujitsu Kozuchi” AI platformot, mely egyszerűbb hozzáférést biztosít az AI és ML technológiákhoz

0
1169

A madridi Fujitsu Activate Now technológiai csúcstalálkozón a Fujitsu bemutatta a „Fujitsu Kozuchi – Fujitsu AI Platform” nevű új platformot, amely számos hatékony mesterséges intelligencia- és machine learning (gépi tanulás) technológiához biztosít hozzáférést a kereskedelmi felhasználók számára világszerte.

Az új platform felhasználók sokaságának (a gyártóktól kezdve a kiskereskedelmen át a pénzügyekig) teszi lehetővé, hogy felgyorsítsák a fejlett mesterséges intelligenciára való átállást. A platform a legjobb eszközöket tartalmazza, beleértve a Fujitsu AutoML megoldást a gépi tanulási modellek automatizált generálására, a Fujitsu AI Ethics for Fairness-t az AI modellek „erkölcseinek” tesztelésére, a Fujitsu mesterséges intelligenciáját az ok-okozati összefüggések feltárására és a Fujitsu Wide Learning-et a tudományos felfedezési folyamatok szimulálására. Mindez nagy mértékben segíti a partervállalatokat a fejlődésben. Mindenhonnan igyekeztek begyűjteni a tapasztalatokat a Fujitsunál: az AI fejlesztőitől kezdve magukig a felhasználókig, mindenkitől beszerezték a megfelelő mennyiségű információt ahhoz, hogy még hatékonyabb rendszert építhessenek. Az új platform célja az AI-megoldások megbízhatóságának biztosítása, az AI megoldások megvalósulásának felgyorsítása, illetve a fenntartható társadalom megvalósítása – ezutóbbi elég hosszútávú cél, tehát fogalmazzunk inkább úgy, hogy az ehhez való hozzájárulás a célja.

2023. április 20-tól a Fujitsu az új platformon keresztül olyan eszközöket kínál a globális felhasználók számára, mint az MI innovációs összetevői és a mesterséges intelligencia alapmotorjai.

Az új platform kínálatának további bővítése érdekében a Fujitsu aktívan részt vesz a nyílt forráskódú közösségi tevékenységekben a Linux Foundation partnerségben, és már egészen a utatás-fejlesztési szakasztól kezdve segíti az ügyfelekkel való közös alkotási tevékenységeket, hogy felgyorsítsa az innovatív AI megoldások megvalósítását – melyeket később implementálni akarnak a „Fujitsu Uvace” portfólióba.

Üzleti kihívásokra is válasz lehet a technológia: Az együttműködés és a kapcsolódás még sosem volt ilyen fontos

Mind a mesterséges intelligencia, mind a gépi tanulás (ML) technológia kulcsfontosságú szerepet játszik számos iparág, illetve az üzleti élet színterén is – pláne az egyszerűsítésre való törekvés, átalakítás terén. Az AI (mesterséges intelligencia) megoldások megfelelő kombinációjának kiválasztása az egyedi és gyakran összetett problémák megoldására továbbra is sok vállalkozás számára folyamatos kihívást jelent.

Ezen probléma megoldása érdekében a Fujitsu elindította új mesterséges intelligencia platformját, amely élvonalbeli AI innovációs komponenseket és AI core engine-eket kínál, megkönnyítve az AI üzleti műveletekben történő alkalmazását azáltal, hogy lehetővé teszi az ügyfelek számára a különböző AI megoldások gyorsabb tesztelését (a saját használati módjukra szabva).

Annak érdekében, hogy a technológia folyamatosan fejlődni tudjon, valamint hogy a külön részeit és motorjait is fejleszteni tudják, a Fujitsu Fujitsu új, fejlett AI technológiákat kínál a platformon már a K+F (kutatás – fejlesztés) szakaszában. A Fujitsu további célja az AI-technológiák fejlesztése az ügyfelekkel való közös alkotás révén, valamint az AI új felhasználási esetekre való alkalmazásának feltárása.

Ilyen lesz az új „Fujitsu Kozuchi” névre keresztelt platform

AI innováció terén ezeket tartalmazza:

 • AI megoldások munkafolyamat-elemzéshez és termékhiba-ellenőrzéshez az okosgyárak számára
 • Fogyasztói viselkedés elemzés intelligens üzletekbe
 • Gyanús viselkedés észlelés okos városokba

Az AI core engine-ek pedig a következőket tartalmazzák:

 • Fujitsu AutoML a gépi tanulási modellek automatizált generálásához
 • Fujitsu AI Ethics for Fairness az AI-modellek tisztességességének teszteléséhez
 • Ok-okozati összefüggések felderítésére szolgáló mesterséges intelligencia
 • Összefüggések átfogó kinyerésére különböző adatokból új felfedezések levezetése érdekében
 • Fujitsu Wide Learning tudományos felfedezési folyamatok szimulációjához

Tesznek érte – A fejlett AI megoldások gyorsabb fejlesztéséhez és megvalósításához aktívan hozzájárul a Fujitsu

 • Ügyfélközpontú AI innovációs összetevők: Hogy még gyorsabban beépüljön a rendszerbe a mesterséges intelligencia

Az új platform számos AI megoldás kombinációját kínálja, amelyek az ügyfelek egyedi felahsználási eseteiben felmerülő problémákra vannak szabva. A Fujitsu élvonalbeli mesterséges intelligencia technológiáinak, valamint a partnercégek OSS- és AI technológiáinak szabványosított és optimalizált formában való biztosításával a platform lehetővé teszi a demonstrációs kísérleteket anélkül, hogy technológiai kutatást vagy kiválasztási folyamatokat igényelne az ügyfelektől, így jelentősen felgyorsítja az AI technológiák tesztelési idejét. Ezzel az új technikával olyan mértékű gyorsítás is elérhető, amit egy feldolgozóipari ügyfél esetén ért el a Fujitsu: három hónapról három napra csökkent a demonstrációs rendszer felépítéséhez szükséges idő.

 • AI „magmotorok” (core engines): Ezek biztosítanak hozzáférést az ügyfelek számára a fejlett AI technológiákhoz

Az AI innovációs komponensein kívül a platform „alapmotorokat”, eszközöket és szoftverkomponenseket tartalmaz, amelyek a Fujitsu fejlett mesterséges intelligencia technológiáira épülnek. Élvonalbeli technológiáihoz való közvetlen hozzáférést biztosítva a Fujitsu célja, hogy támogassa ügyfeleit új üzleti területek felfedezésében, valamint saját mesterségesintelligencia-fejlesztési és -működési folyamataik hatékonyságának javításában.

A Fujitsu AutoML, a gépi tanulási modellek automatizált generálására szolgáló mesterséges intelligencia core engine, mely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsan fejlesszenek egyedi, nagy pontosságú mesterséges intelligencia modelleket.

 • Az AI megbízhatóságát támogató technológiák

Az AI megoldások megbízhatósága egyre fontosabb kérdés. A mesterséges intelligencia biztonságos használatának megvalósításához való hozzájárulás érdekében a platform a Fujitsu megbízható mesterséges intelligencia technológiáit kínálja, beleértve a mesterséges intelligenciára vonatkozó etikai technológiákat – melyek biztosítják az AI fejlesztésének és használatának etikus mivoltát. Ezen túlmenően ezen AI-ok olyan tulajdonságokat tudhatnak magukének, mint a minőség, pontosság, precizitás  és nem utolsó sorban a biztonság, ugyanis ezen technológiákat is védeni kell a kibertámadásoktól.

Jövőbeli tervek

A Fujitsu a jövőben új AI innovációs komponenseket és mesterséges intelligencia core engine-eket hoz majd létre, hogy olyan helyeken is hasznosítani tudják ezen technológiát, mint az „smart” gyárak, üzletek és városok, de ide sorolható a „smart” pénzügy és a „smart” egészségügy is. Iparágak széles skálájából származó ügyfelei és partnerei segítségével a Fujitsu tovább népszerűsíti a mindenki számára elérhető innovációt, kezdve a The Linux Foundation nevű nyílt forráskódú közösséggel közös projekttel, amelynek célja a mesterséges intelligencia innovációs összetevőinek és alapmotorjainak fejlesztése a globális fejlesztői közösséggel együttműködve. A Fujitsu továbbra is együttműködik külső partnereivel, hogy tovább bővítse az új platform kínálatát, és hozzájáruljon a különféle társadalmi és üzleti kihívások megoldásához a mesterséges intelligencia révén.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét