A gamereknek fog kedvezni az Android 12 egyik funkciója

0
131

Mikor jó ez a funkció? Nyilván nem 2 MB-os pixeles grafikájú címeknél, hanem azoknál a komolyabb játékoknál jöhet jól, amelyek telepítése nagyméretű letöltéssel jár. Maga az ötlet nem teljesen forradalmi, Xboxon már régóta jelen van, de az olyanok is lehetővé teszik, mint az EA Origin Acces, vagy mondjuk a Blizzard által menedzselt Battlenet.

Ami az új fejlesztői csomagot illeti, célja a fragmentáció, tehát a szoftveres rendszerek közötti szakadékok megszüntetése. Szinte minden eszköz és adatállomány működni fog többféle Android verzió mellett is. Az eszköztár a jövőben frissülni fog, hogy kompatibilis legyen az érkező Android funkciókkal.

Az Android Game Development Kit segítségével arra is lehetőség nyílik majd, hogy a fejlesztők monitorozni tudják majd a grafikus gyorsítót. Valamint a processzor teljesítményét is, saját játékuk futása közben, ami szintén nagyon hasznos lehet bárkinek, aki játékok programozására adja a fejét. Amennyiben a fejlesztők szeretnék a telemetria opcióját aktiválni a felhasználók számára, akkor ezt az Android Performance Tuner alkalmazásával tehetik majd meg.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét