A Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro Tensor SoC-ja egy Samsung Exynos 9855

0
175

Azt állítja a Google, hogy négy éve fejleszti Tensor SoC-jét, miután tisztázódott, hogy Qualcomm processzor semmiképp nem lesz a Pixel 6 szériában. Egy új jelentés szerint ez a bizonyos Tensor SoC egy Exynos 9855, ami az Exynos 2100 módosított változata – ezutóbbit a Samsung Galaxy S21 sorozat használja.

Habár a Google bejelentette, hogy valamiféle házon belüli SoC kerül majd a Pixel 6 mobilokba, részletekről még nem esett szó. A „Tensor” néven ismert SoC „Whitechapel és „GS101” néven is említve számos helyen, köztük a vállalat saját dokumentumaiban is.

Állítólag a Samsung komolyan kivette a részét a Tensor fejlesztésében. Ugyanis a Tensor egy másik néven is szerepel, ez pedig az „Exynos 9855”, ami szorosan közel áll a Galaxy S21 sorozatban is használt Exynos 9840-hez, ami a 2100-as másik neve.

Hirdetés

Nem idegen a Samsungtól sem a szinte ugyanolyan, mégis más chipek gyártása; sem a saját lapkakészletük más cégeknek való árusítása. Történt hasonló az Exynos 9820 és 9825 esetében is.

Egyelőre érdemes némi szkepticizmussal kezelni ezen információkat. Annyi szivárgás és hír érkezik a Pixel telefonokról, hogy mindet elolvasni is kihívás, nemhogy összevetni őket.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét