A következő generációs AI-t hozza el a Lenovo az AMD Instinct Accelerators segítségével

0
47

A San Jose-ban rendezett AMD Advancing AI eseményen Kirk Skaugen, a Lenovo executive alelnöke és a Lenovo Infrastruktúra Csoportjának elnöke részt vett Dr. Lisa Su-val, az AMD elnök-vezérigazgatójával egy közös megbeszélésen. Ennek célja a vállalatok közötti kiterjesztett együttműködés kiemelése volt.

Az esemény során a Lenovo bejelentette a tervezési támogatását az újonnan elérhető AMD Instinct MI300X Accelerators számára. Ez az AMD által valaha létrehozott legfejlettebb AI gyorsító, és a vállalat elkötelezettségét is tükrözi az innováció és a modern technológia terén.

Az „AI for All” egységes víziójának keretében a Lenovo elkötelezett amellett, hogy az AI-termelékenységet és eredményeket minden vállalkozás számára elérhetővé tegye, és ezt a piacon elérhető legmagasabb teljesítményű és hatékonyságú infrastruktúra-megoldások szállításával kívánja elérni. Az új Lenovo ThinkSystem szerverek hamarosan az AMD Instinct MI300 sorozatú gyorsítókkal lesznek felszerelve, és együttesen kerülnek megtervezésre, hogy feszegethessék az AI határait.

Az első fél év során piacra kerülő szerverek elősegítik a Lenovo mérnöki tudását az AMD Instinct gyorsítókkal való együttműködés révén. Ennek eredményeként a vállalkozások képesek lesznek kiaknázni a számítási teljesítményt és optimalizálni az energiatakarékosságot, amelyek létfontosságúak a hatékony generatív AI használatához.

A tervezésben való partnerség és együttműködés a teljes iparágban egy kiemelkedőnek mondható előrelépés. A Lenovo nemrégiben bejelentette, hogy kiterjeszti az AMD portfólióját a hagyományos rack szervereken túl, bevonva a GPU rendszereket és a NeptuneTM folyadékhűtéses rendszereket is. Ezen túlmenően, a vállalat bemutatta az új Lenovo ThinkEdge SE455 V3 szerverét, amely az AMD EPYC 8004 sorozatú processzorokra épül, és egy új, forradalmi mesterséges intelligenciával dolgozik az adatok közvetlen forrásából.

„A Lenovo elkötelezett az „AI for All” víziója mellett. Az AMD erőforrásai és a Lenovo technológiai háttere egy újabb előrelépés a generatív AI eredményeinek széles körű kiaknázásában.” – nyilatkozta Kirk Skaugen, a Lenovo Infrastruktúra Megoldások Csoportjának elnöke. „A generatív AI alapvetően átalakítja az üzletek működését. A Lenovo ennek érdekében a Lenovo AI Innovators Program és az AMD Instinct Accelerators kiváló számítási teljesítményével rendelkező Lenovo ThinkSystem szerverek kombinációját kínálja, ezzel egyszerűsítve az AI bevezetését számos piacon.”

Az AMD Instinct MI300X gyorsító élvonalbeli számítási képességeket, kiemelkedő memóriakapacitást és sávszélességet biztosít a nagy nyelvi modellek telepítéséhez. Az új AMD CDNA 3 architektúrával rendelkező gyorsítók támogatják az új matematikai formátumokat, például az FP8-at és a sparseness-t az AI és HPC terheléseknél. Ezen felül az AMD bevezette az AMD Instinct Platformot is, ami egy ipari szabványú tervezés. Ez nyolc MI300X gyorsítót foglal magában egyetlen platformon, amivel 1,5 terabájt HBM3 memóriát és 21 petaflop FP16 teljesítményt tud biztosítani.

„A Lenovo és az AMD olyan új megoldásokat hoz létre, amelyek kifejezetten az ügyfelek kihívásainak megoldására összpontosít, és új lehetőségeket nyitnak meg mindannyiunk életének, tanulásának és munkájának átalakítására” – hangsúlyozta Forrest Norrod, az AMD Adatközponti Megoldások Üzleti Csoportjának ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója. „Az új AMD Instinct gyorsítók támogatják a nyílt forráskódú szoftverplatformokat, valamint a népszerű keretrendszereket és nagy nyelvi modelleket, így teljeskörű AI-megoldásokat teremtenek, amelyek értékes betekintéseket nyújtanak az ügyfelek számára.”

Az MI300X integrálása a Lenovo ThinkSystem platformba segít optimális teljesítményt elérni az AI-megoldások számára különböző iparágakban, beleértve a kiskereskedelmet, a gyártást, a pénzügyi szolgáltatásokat és az egészségügyet. Az AMD-alapú szerverek és gyorsítók optimalizálása révén a Lenovo infrastruktúrájával elért valós üzleti eredmények forradalmian új perspektívákat nyitnak meg.

A Lenovo AMD-alapú infrastruktúra-megoldásaival a járműtervezők ma már egyre kifinomultabb ütközésszimulációkat végezhetnek el az AI és HPC segítségével. Ez a megközelítés lényegesen csökkenti a fizikai tesztek szükségességét, ami alacsonyabb költségeket és jelentősen gyorsabb piacra kerülést eredményez. A gyártók számára ez lehetővé teszi a digital twins létrehozását, egy olyan folyamatot, amely jelentős mennyiségű adatot és számítási teljesítményt igényel. Ezáltal a termékminőség javul, és növekszik a folyamatok hatékonysága. A chipgyártók is kihasználhatják a Lenovo és az AMD erőforrásait, ugyanis nagy segítséget nyújt a tervezés és gyártás során felmerülő zavaros összetettség kezelésében.

A Lenovonál már felkészültek rá, hogy az AMD Instinct MI300X-t hogyan juttassák el hatékonyan és zökkenőmentesen az ügyfelekhez. A vállalat a piac legjobb megoldásait birtokolja, amelyek már bizonyítottak a múltban. A Lenovo és az AMD összehangoltan dolgozik a következő generációs AI termékútvonalak és megoldásportfóliók kifejlesztésén, ezzel biztosítva egy egységes és iparágvezető vállalati kínálatot. E közös erőfeszítések révén a Lenovo és az AMD nem csak a világ legnagyobb felhőalapú AI szolgáltatóinak bővítését fogja támogatni, hanem minden ügyfélnek segít abban, hogy saját adataihoz bármilyen AI megoldást választhasson.

A Lenovo sokoldalú és átfogó AI-ra kész portfóliót kínál, amely lehetővé teszi az új alkalmazások széles körű integrációját, ideértve a generatív AI-t, a „számítógépes látást” és a virtuális asszisztenseket is. A Lenovo és az AMD együttes erőfeszítése révén az AI technológia elérhetővé válik minden (legyen az bármilyen méretű) vállalat számára. Ezzel lehetővé teszik az „átalakító intelligencia” és számítási képességek sokoldalú alkalmazását az összes iparágban. Ezek a fejlesztések együttesen segítik elő a generatív AI bevezetését és elfogadását, tovább erősítve a Lenovo vállalati vízióját, az „AI for all” kiterjesztését.

Összegzés

Az AMD Advancing AI eseményen a Lenovo végrehajtó alelnöke, Kirk Skaugen, és az AMD elnöke, Dr. Lisa Su részt vett egy közös megbeszélésen, amelynek középpontjában a vállalatok közötti kiterjesztett együttműködés fontossága kapott szerepet. A cél az volt, hogy az AI-optimalizált megoldások széles körű elérhetőségét biztosítsák minden vállalkozás számára.

A Lenovo bejelentette a tervezési támogatását az AMD Instinct MI300X Accelerators számára, az AMD legfejlettebb AI gyorsítójára. A Lenovo elkötelezett az „AI for All” víziója mellett, és a tervezett együttműködés révén a vállalkozásoknak lehetőségük lesz kihasználni a generatív AI számítási teljesítményét és optimalizálni az energiatakarékosságot.

Az eseményen bemutatták az új Lenovo ThinkSystem szervereket, amelyek hamarosan az AMD Instinct MI300 sorozatú gyorsítókkal lesznek felszerelve, és közösen tervezik meg őket, hogy hatékonyan használják ki az AI adta lehetőségeket. A közös tervezés az együttműködés része ebben a Lenovo és az AMD partnerségben. Ezek a tervezési folyamatok kiterjednek a rack szerverekről a GPU rendszerekre és a folyadékhűtéses rendszerekre is.

Az AMD Instinct MI300X gyorsító kiemelkedő számítási képességeket, memóriakapacitást és sávszélességet biztosít a nagy nyelvi modellek telepítéséhez. Az integrált gyorsítók a Lenovo ThinkSystem platformba kerülnek, amely optimalizált teljesítményt nyújt az AI-megoldások számára különböző iparágakban.

A Lenovo és az AMD közös erőfeszítéseket tesz a generatív AI eredményeinek széles körű kiaknázásának érdekében. Az új AMD Instinct gyorsítók támogatják a nyílt forráskódú szoftverplatformokat és nagy nyelvi modelleket, lehetővé téve ezzel a teljeskörű AI-megoldások kialakítását. A Lenovo AI kész portfólióján keresztül az AI technológia elérhetővé válik minden kis/nagy vállalat számára, így hozzájárulva az „AI for All” vízió megvalósításához.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét