A Microsoft belepiszkált volna a Fájlkezelőbe, de nem jött össze

0
20

A Windows Insider program keretében az operációs rendszer soron következő frissítéseit több csatornán is próbálgatják a tesztelők, mielőtt azok eljuthatnak a nyilvános kiadásig. Így aztán gyakran előfordul, hogy a tesztelők ellenkezése megfutamítja a Microsoftot. Tavaly például a Tálca ikonjainak kezelését átvariáló frissítés kapcsán voltak kénytelenek visszavonulót fújni, májusban pedig az Időjárás alkalmazásban elhelyezett reklámok miatt.

Ezekben a napokban tette elérhetővé a vállalat a fejlesztői tesztcsatornán (Dev Channel) a Windows 11 23481-es számú Insider Preview Build-jét, ami több megszokott funkciót is eltávolított az alapvető fontosságú Fájlkezelőből. A Microsoft által csak “régi beállításoknak” hívott funkciók között olyan tételeket találunk, mint a meghajtó betűjének kijelzése, a felugró mappaleírások vagy a védett rendszerfájlok elrejtése.

Az Insider Program résztvevőinek érthető okból nem tetszett a dolog, így komoly felháborodás kerekedett a bejelentésből. A felhasználókat az sem békítette meg, hogy a rendszerleíró adatbázis segítségével újra üzembe lehetett helyezni a deaktivált funkciókat, ezért a Microsoft végül ismét a hátraarc mellett döntött.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét