A világ első 120 Hz-es OLED kijelzője: Asus Zenbook Pro 14

0
1382

A Zenbook Pro 14 személyében az Asus egy nagyteljesítményű multimédiás notebookot mutatott be, mely az Intel legújabb processzoraival és az Nvidia RTX videókártyáival van felszerelve. A világ első laptopba szerelt 120 Hz-es OLED kijelzője címet is megnyerte magának a gép.

Méretéhez képest nem kis teljesítményt tesz le az asztalra a gép, ugyanis akár i9-13900H-val és 95 wattos (!) RTX 4070-nel is kérhető. Így e téren biztos nem lesz bajunk, ha ezt a gépet választjuk.

Számos eszközben használ OLED kijelzőt az Asus, azonban 120 Hz-eset még egy gyártó sem szerelt laptopjába. Az Asus ezt meglépte: 550 nit fényerőt, 100%-os P3 színtérlefedettséget, HDR kompatibilitást és villódzódásmentességet is kínál.

A Zenbook Pro 14 egyértelműen az Apple MacBook Pro 14 közvetlen versenytársa – árát tekintve is. A HDR-képességek terén az Apple egyértelműen előrébb jár, mert a HDR-nek az operációs rendszerbe való implementálása hibátlanul működik, a mini-LED képernyő pedig a megfelelő tartalommal több mint 1500 cd/m²-t ér el. Ezenkívül a MacBook hosszabb akkumulátor-üzemidővel és jobb hangszórókkal rendelkezik, de nincs frissítési lehetőség, és a Zenbook Pro 14 nyers teljesítménye azonban egyszerűen nagyobb.

Amennyiben kimaxoljuk a specifikációkat, 3800 dollárt kell fizetnünk a Zenbook Pro 14-ért.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét