A Windows 11 kompatibilitás veszélyes lehet az iPhone tulajok számára?!

0
934

Sok éve rendelkezik a Windows a Phone Link nevű alkalmazással, aminek segítségével az androidos mobilok értesítései, üzenetei és még sok egyéb más tartalma hiánytalanul tükrözhető a PC-kre, a Microsoft pedig nemrég bejelentette, hogy a program iOS-es verziója sincs már messze. Egy ideje mindenkinek elérhetővé vált a frissítés, és ugyan jelentősen kevesebbre képes, mint az androidos társa, így is sokaknak komoly gondot jelenthet.

A Phone Link for iOS alkalmazás segítségével könnyedén párosíthatunk Windows 11-es gépekhez iPhone készülékeket, amiknek ezután minden értesítése megjelenik a PC-n is, továbbá szinkronizálódnak az üzenetek, valamint a híváslista is elérhető, mindez Bluetooth-on keresztül.

Erre a problémára az Apple Insider hívta fel a figyelmet, akik figyelmeztetik az iOS felhasználókat, hogyha arra gyanakszanak, hogy valaki megfigyeli az eszközüket, győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk nem kapcsolódik egy számukra ismeretlen PC-hez. Sajnos illetéktelen kezekben, ha a rosszindulatú támadó a készülék jelkódját is tudja, percek alatt beállíthatja a tükrözést, ami ezek után teljesen a háttérben fut. Persze nem újkeletű a sérülékenység, mindössze arról van szó, hogy felhasználók millióinak eddig teljesen ismeretlen volt a Phone Link, hiszen nem támogatta az iOS-t.

tehckalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét