Akár 92%-os javulás az OpenGL játékokban: Az AMD legújabb Adrenaline frissítése hatalmas teljesítménynövekedést hoz a Radeon GPU-k számára

0
733

Az AMD kiadta az Adrenaline 22.7.1 illesztőprogram-frissítést a jogosult rendszerek számára. A frissítés óriási, magával hozza az AMD zajcsökkentést, a Radeon Super Resolutiont több notebook GPU-hoz, a Radeon Boostot több címhez és az OpenGL teljesítményének hihetetlen ugrását.

Az Adrenaline 22.7.1 illesztőprogram-frissítés már elérhető a Radeon GPU-k tulajdonosai számára. Az olyan OpenGL játékok esetében, mint a Minecraft, akár 92%-os FPS ugrást tapasztalhatnak a felhasználók az előző verzióhoz képest.

Zajcsökkentés alatt a mikrofont érti a gyártó, tehát ha a funkció be van kapcsolva, a mikrofon kevesebb zajt vesz fel. Ez a funkció a CPU-ra támaszkodik, így csak a Ryzen 5000 vagy a feletti procik esetében érhető el.

Az AMD belső tesztjei szerint a Minecraft 92%-os FPS-javulást mutatott, amikor 4K-n futott Ryzen 7 5800X3D-n és RX 6800 XT-n. Hasonlóképpen, az RX 6950 XT és az RX 6750 XT 89%-os, illetve 90%-os többletet ért el.

Az Adrenaline 22.7.1 illesztőprogram-frissítés azt is magával hozza, hogy az AMD a Radeon Super Resolution (RSR) funkciót a Radeon RX 5000 és 6000 sorozatú GPU-kba helyezi. Végül az AMD a Radeon Boostot is engedélyezte az Elden Ringben, a Resident Evil Village-ben és a VALORANT-ban a legújabb frissítéssel. Ezt úgy éri el, hogy ahelyett, hogy hirtelen mozgáskor az FPS-ünk esne le, a felbontást csökkenti, ami a felhasználóknak szinte észrevehetetlen, így az FPS nem esik be. Végeredmény: jobb játékmenet és játékélmény.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét