AMD Radeon RX 6700 XT – Játékok benchmarkeredményei szivárogtak ki

0
154

Versenybe száll a középkategóriában is az AMD, érkezik az RX 6700 XT grafikus kártya, amelynek versenytársai az Nvidia GeForce RTX 3060 Ti és RTX 3070. A 6700 XT csak néhány címben képes hozni az RTX 3070 teljesítményét, azonban következetesen és stabilan előzi meg az RTX 3060 Ti-t. AMD-s voltára tekintettel pedig nem meglepő: ray-tracingben hagy maga után kívánnivalót.

Hamarosan érkezik az AMD-s 6700 XT kártya, és most tekintsünk el attól, hogy valószínűleg a játékosokig el sem jut. Ettől függetlenül a gamerek alig várják, hogy megtudják az új VGA teljesítményét, valamint azt, hogy hogyan hasonul Nvidiás ellenfeleihez.

Lentebb láthatók a teljesítménygrafikonok, azonban szem előtt kell tartani, hogy semmit nem tudunk a konfigról, amiben futott, így a tényleges teljesítményét ebből leszűrni nem érdemes.

Hirdetés

Ray-tracingben (magyarul sugárkövetésnek hívják, ettől tartózkodnék) azonban pofára esik az AMD-s kártya, és mind a 3070, mind a 3060 Ti megveri. Ez nem is meglepő, az AMD ray-tracing nem áll a helyzet magaslatán. Az RX 6700 XT teljesítménye valószínűleg az említett két Nvidia kártya közé lesz tehető a megjelenés után is.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét