Android Wear – okosóra áttörés?

0
6

A Google-ben dolgozik az innovációs spiritusz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Project Tango vagy éppen a Google Glass, most pedig itt van számunkra az Android Wear. A frissen leleplezett operációs rendszerrel karöltve az LG és a Motorola is bemutatta az erre építkező okosóráját.

Mit is tud az Android Wear? Alapvetően nem sokkal többet, mint elődei, de azok előnyeit egybe csomagolta számunkra a Google és igényes kivitelezésben tálalja elénk. Alapvetően az értesítések (ezek esetében a teljes szöveg megjelenítése sem jelent akadályt), emlékeztetők és navigációs utasítások előhívásában nyújt majd segítséget az Andorid Wear-el felvértezett eszköz. Természetesen a hívások vezérlése is megoldható sőt, bizonyos parancsszavak kezelése is belefért a repertoárba.

Az okosórák néminemű választ jelenthetnek a jelenlegi okostelefonok akku problémáira, hiszen az üzemidejüket meg tudjuk toldani, hogy ha a különböző értesítéseinket nem az általuk nyújtott 3-6 hüvelykes kijelzőn nézzük meg, hanem az okosóránkon. Az Android Wear ennek szellemében két részre osztja az óra kijelzőjét: az alsó fehér sávban láthatjuk a fontos tájékoztatásokat, e felett pedig az alsó sávhoz kapcsolható képek vagy esetleg kiegészítő információk (navigáció) találhatóak meg. Első ránézésre mind a Moto 360, mind az LG G Watch iskolapéldája az első osztályú munkának, melyeket várhatóan már idén nyáron kezünkre próbálhatunk.

Forrás: http://www.theverge.com/2014/3/18/5522226/google-reveals-android-wear-an-operating-system-designed-for

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét