Apple: Visszafogja az innovációt az USB-C

0
10

Kevesebb szemét, kevesebb kompatibilitási probléma, nagyjából ezt fogja eredményezni, ha az Európai Unióban kötelezővé teszik az USB-C csatlakozókat a telefonokon és egyéb eszközökön. Az Android rendszert pártfogó cégeknek annyira ez nem lesz nagy szám, náluk már sok esetben amúgy is ilyen a töltőport a készülékeken, ám az Apple továbbra is ragaszkodik a Lightning csatlakozóhoz.

Az EU most rámutatott, hogy a törvényjavaslat nagyon is lehetővé teszi a további fejlesztéseket, hiába állítja ellenkezőjét az Apple. Anna Cavazzini európai parlamenti képviselő és egyben a fogyasztóvédelmi bizottság elnöke nemrégiben egy interjúban elmondta, hogy a javaslat nem betonozza be az USB-C technológiát. Ha később egy jobb szabványt talál ki valaki, akkor arra át lehet majd térni. A lényeg az, hogy a javaslat nem fogja vissza a fejlesztést.

Jelen pillanatban csak az Apple használja a saját Lightning csatlakozóját a saját iPhone és néhány korábbi iPad modellhez, miközben a legtöbb új iPad és MacBook már USB-C porton keresztül töltődik. Ha mindened Apple, még akkor is többféle kábelt kell magadnál tartanod, hiába vagy lelkes és odaadó híve az általuk létrehozott ökoszisztémának.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét