Áprilisban érkezik az Android új zászlóshajója: a Samsung Galaxy S4

0
52
Samsung legutóbbi New York-i bemutatója óta tudjuk, hogy az S4 háza táján korábban megszellőztetett hírek szinte teljes egészében igaznak bizonyultak. A Samsung Galaxy S4 úgy hardware, mint software ügyileg feladta a leckét. Előbbi esetében az egyszerű tételes felsorolás is sokkolólag hathat: 5 hüvelykes FullHD (1920x1080p) Super AMOLED kijelző, 8 magos CPU, 2 GB RAM, 13 megapixeles fényképező… ráadásul az S4-es fogyott is elődjéhez képest, mindössze 130 grammos. Kommunikáció terén is mindent megkapunk amire ma és akár holnap szükségünk lehet: GPS (plusz NFC), WiFi, 3G/LTE (hazánkban várhatóan csak az LTE verzió kerül forgalomba).
 
Áprilisban érkezik az Android új zászlóshajója: a Samsung Galaxy S4 
 
Miféle szolgáltatások, alkalmazások kerültek bele a repertoárba? Bőven van miből szemezgetni, még a megszokottakon felül is, hiszen találunk itt infravörös hőmérséklet- és páratartalom mérőt, lépésszámlálót – illetve az ezek köré épített S Health szolgáltatást. Ezek segítségével kaphatunk pontosabb képet fizikai aktivitásunkról és pihenésünkről egyaránt, mindenféle külső eszköz igénybevétele nélkül. Egyszerre tudjuk majd használni az elő- és hátlapi kamerákat, fényképezés esetén ugyan úgy mint videó hívások során. Itt van még továbbá a másik nagy érdekesség: érintés nélkül is képesek vagyunk elérni bizonyos funkciókat. Az ún. Smart Scroll segítségével az éppen olvasott üzenet vagy böngésző válik görgethetővé a szem vagy csukló mozgatásával, amennyiben elvonná valami a figyelmünket a Smart Pause azonnal megállítja a funkciót. A Blackberry is kap egy pofont, hiszen az általa preferált vállalati megoldások is egyre inkább teret kapnak az Android-on belül a Samsungnak köszönhetően. További érdekesség, hogy 8 nyelven fordít oda-vissza majd az S4.
 
Áprilisban érkezik az Android új zászlóshajója: a Samsung Galaxy S4
 
Igen nagy piacon kívánja ringbe dobni a Samsung az új üdvöskét: egészen pontosan 133 ország 327 szolgáltatójánál. A pontos ár egyelőre ismeretlen, a kiszivárgott információk viszont arra engednek következtetni, hogy ÁFÁ-val együtt hazánkban 180-200 ezer forintot fog majd kóstálni. 
 
Show-műsorok terén úgy látszik még nem, de minden egyéb tekintetben egyre inkább nem csak felzárkózik az Apple mellé a Samsung, hanem lassan le is előzi. Amennyiben idén valóban csak egy alig módosított iPhone 5S jelenik meg, nem kizárt, hogy komoly arculcsapás éri az amerikai gyártót. 
 
 
Gabe
Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét