Az Acer notebookokat és táblagépeket adományozott az Ukrajnai Lyceum Grono Iskolának

0
1247

Az Acer bejelentette, hogy notebookokat és táblagépeket adományoz az ukrajnai Lviv „Grono” Lyceum Iskolának, hogy támogassa az iskola azon törekvését, hogy javítsa a tanulók tanulási lehetőségeit. A gyártó szerint az egyik leghangsúlyosabb társadalmi kérdés az oktatás, ezért tenni szeretne annak fejlődéséért. Technológiai vállalatként az Acer a digitális méltányosság előmozdítására törekszik, áttörve az emberek és a technológia közötti korlátokat.

Elavult berendezéseit az említett iskola új Acer notebookokra és táblagépekre cseréli, ezt közel 1200 átalános, középiskolai és gimnáziumi tanuló fogja majd használni. Többek között a robotika oktatásra is használni fogják kapott eszközöket. Ezt az adományt a tajvani digitális ügyek minisztériumával közösen adta az Acer.

„Az adományozott laptopok lehetőséget adnak diákjainknak arra, hogy képesek legyenek egyénileg is fejlődni és kreatívan megvalósítsák projektjeiket, beleértve a nemzetközi versenyeken való részvételt. „Őszinte köszönetünket fejezzük ki a tajvani digitális ügyek minisztériumának és az Acernek a támogatásért, mely lehetőséget ad gyermekeink további intellektuális fejlődésére.” – mondta Somyk Nataliya, a Lviv városi tanács „Grono” líceumának igazgatója.

„Az Acer adománya a Lviv Grono iskolának egy újabb lépés az oktatás fejlesztésében. Szorosan együttműködtünk az Oktatási Minisztériummal és a Digitális Minisztériummal. Átalakulás történt Ukrajnában az elmúlt években, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kiváló minőségű Acer termékek széles választékát kínáljuk kiterjesztett garanciális szolgáltatással.” – mondta Dmitrij Elizarov, az Acer kelet-európai és ukrajnai vezérigazgatója.

Korábban is támogatta az ukrajnai oktatást az Acer, ugyanis részt vett a kormány „Laptop for Every Teacher” kezdeményezésében, ezzel több ezer notebookot szállítva a tanároknak. Ezen kívül laptopokat adtak még a mariupoli tanároknak is távmunkára és korrepetálásra egy önkéntes kezdeményezés részeként.

Az Acer szerte a világon oktatáson keresztül segíti a hátrányos helyzetű csoportokat, például számítógépeket biztosít a vakok számára, illetve megtanította őket kisegítő technológia használatára, valamint felújította a számítógépeket, és írás-olvasási oktatást nyújtott a veteránoknak, hogy segítse őket a munkaerőpiacon. Az Acer a szakképzés támogatására tanulószerződéses gyakorlati képzéseket is kínált.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét