Az AMD 35 milliárd dollárért vásárolta fel a Xilinx chipgyártót

0
433

Egy hónappal miután az Nvidia többségi tulajdont szerzett az ARM-ben, az AMD bejelentette 35 milliárdos felvásárlását. A Xilinx chipgyártó cég került felvásárlásra, ezzel jelentősen növelve az AMD mérnökállományát, amely létfontosságú előnyt adhat a cégnek az Intellel való küzdelemben.

A beruházás növeli a cég mérnöki erőforrását, valamint új üzletágakat nyit meg az AMD számára. Ilyen üzletág az FPGA, azaz field-programmable gate array. Hogy ez pontosan mi, az írásom szempontjából nem fontos. A lényeg, hogy az AMD újabb teret nyert egy számára eddig idegen piacon, ugyanis a Xilinx a legnagyobb gyártó az FPGA piacon.

Széles körben használja az FPGA hardvereket például a katonaság, valamint a repülőgépipar. Továbbá a hasonlóan nagy gyártók, mint az AMD szintén sokszor támaszkodik az FPGA-ra, amikor a kezdetleges fázisban tartanak a fejlesztésekkel.

Hirdetés

Van még egy óriási terület, aminek fejlesztéséhez kulcsfontosságú szerepe van az FPGA-nak, ez nem más, mint az 5G hálózatok. A széleskörű és megbízható 5G hálózat kiépítése tehát az AMD egy további lehetőségterülete, ezzel a lehetőséggel pedig nagy valószínűséggel élni is fog az óriásgyártó.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét