Az AMD megerősítette a következő generációs Radeon RX 7000 grafikus kártyák megjelenési dátumát

0
812

Az AMD Radeon RX 7000 grafikus kártyákat november 3-án mutatják be. Az RDNA 3 alapú Navi 31 és Navi 32 GPU-k chiplet-alapú kialakítást fognak használni, míg a Navi 33 monolitikus architektúrára fog épülni.

Amikor az Nvidia Ada Lovelace (RTX 40) kártyái már csak órákra voltak, az AMD megragadta a lehetőséget, hogy ellopja a zöldek elől a rivaldafényt (avagy egy részét). Scott Herkelman Twitteren jelentette be, hogy a várva-várt Radeon RX 7000 grafikus kártyákat november 3-án jelentik be.

Érdekes döntés ez az AMD-től, hogy egészen novemberig várnak. Az első Nvidia kártyák ekkor már elérhetők lesznek – így az AMD-nek lesz lehetősége az utolsó pillanatban is variálni, különösen az árakkal.

Amennyiben a legutóbbi szivárgások pontosank (nem feltétlen), akkor a Radeon RX 7000 grafikus kártyák nem biztos hogy képesek felvenni a versenyt Ada Lovelace-szel, legalábbis nyers teljesítményben. Az AMD legutóbbi nyilatkozatai az RDNA 3-mal kapcsolatban amúgy is az energiahatékonyságról szóltak.

Míg az Nvidia kártyák sokkal többet fogyasztanak elődjeiknél, az RDNA 3 várhatóan határokon belül tartja a TGP-jét, egyes becslések szerint a Navi 31-es Radeon RX 7900 XT maximális teljesítménye 450 watt lesz, miközben 50%-os teljesítménynövekedést hoz az RDNA 2-höz képest.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét