Az Intel németországi gyárában fognak elsőként 1,5 nm-es chipeket gyártani

0
63

Pat Gelsinger vezérigazgató elárulta, hogy a jelenleg Németországban épülő magdeburgi gyár lesz a vállalat első olyan gyára, amely 18A alatti chipeket gyárt majd az Intel és az IFS ügyfelei számára.

Bár az Intel ismét a legjövedelmezőbb félvezetőgyártó cég lehet Gartner szerint, még mindig jócskán le van maradva a TSMC-től. Ennek ellenére a ’Team Blue’ eltökélt szándéka, hogy felpörgesse a dolgokat és tartsák az ütemtervet, miszerint az Arrow Lake CPU-k várhatóan 2024 végén fognak megjelenni 20A technológiával.

A 18A-s chipek egyébként 2025-ben érhetik majd el a piacot – ha minden ütemterv szerint halad. Ezen túlmenően a dolgok nem igazán világosak, azonban minden bizonnyal Németország hamarosan otthont adhat az Intel legfejlettebb gyártóüzemének.

Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger a héten a svájci Davosban tartott World Economic Forum rendezvényén adott interjúban elárulta, hogy a németországi Magdeburgban jelenleg épülő létesítmény lesz a cég legfejlettebb gyára.

Egyelőre nem világos, hogy a magdeburgi gyár pontosan mikor indul be. Gelsinger azonban megemlíti, hogy Magdeburg lesz az első, amely „1,5 nm-es nagyságrendű” chipeket gyárt majd.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét