Az Intel „valami nagyot” mutat be Szeptember 2-án – szerintünk ez lesz az…

0
206

Mi a 11. generációs Tiger Lake processzorokra tippelünk.

Készítsük a naptárakat, az Intel „valami nagy” („something big”) bejelentésére készül Szeptember 2-án. Reméljük és sejtjük, hogy az eseményen az Intel következő, azaz 11. generációs Tiger Lake processzorait fogja bemutatni.

A laptopmag.com szerkesztőségét emailben hívta meg az Intel online eseményükre, és szintén ebben az emailben ígértek „valami nagyot”.

Hirdetés

Az Intelnek bizonyítania kell, talán jobban mint bármikor. Az utóbbi pár hónap ugyanis nem volt túl sikeres a kék sarokban álló processzorgyártónak. Bemutatták a saját gyártású chipeket az Apple-nél, amivel búcsút intettek az Intelnek, valamint az AMD 4000 CPU-k sok dicséretet kaptak mind a vásárlóktól, mint a kritikusoktól egyaránt.

A Tiger Lake önmagában nem titok – az Intel januárban a CES-ben jelentette be új generációs mobil CPU-jának első bemutatóját. Időnként megemlítik a chip architektúrát is. Például az Intel nemrégiben mutatta be a Thunderbolt 4 specifikációját, mondván, hogy a Tiger Lake fogja először integrálni a szabványt.

Nem kell félteni azonban az Intelt sem, a Tiger Lake CPU-k 10nm+ architektúrára épülnek, amely elegendő válasz lehet az AMD-vel szemben. A verseny folytatódik, a megjelenés után majd láthatjuk, hogy teljesítenek a processzorok egymással szemben. Azonban az új Xe graphics szignifikáns különbséget hozhat az integrált videókártyák terén – az Intel szerint legalábbis. Egy előző cikkemben fejtegettem az AMD 4000G szériáját, ahol az AMD szintén büszkén hangoztatta integrált videókártyáinak erejét. Kíváncsian várjuk a két gyártó jövőbeni megjelenéseit és reméljük szoros lesz a verseny, ugyanis abból mi, vásárlók jövünk ki a legjobban!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét