Az iPhone 15 modellek a Sony új képérzékelőjét fogják használni

0
1284

Az iPhone már régen hírnevet szerzett a kiváló fotók készítésével, azonban mára az Androidos okostelefonok is ugyanolyan jó képeket tudnak csinálni – ízlés dolga, melyik tetszik jobban. Ezzel a mondatommal most lehet, hogy iPhone rajongókat uszítottam magamra. Na de a lényeg: pletykák szerint az iPhone 15 termékcsalád olyan érzékelőket tartalmaz, amelyeket a vetélytársak még véletlenül sem.

Az iPhone gyakran az okostelefonok fényképezési rangsorának élén áll és ez nem véletlen. Az Apple okostelefonjai minden évben hihetetlen képeket produkálnak, a cég is hatalmas hangsúlyt fektet erre. Nikkei új jelentése szerint a Sony legújabb fényképfeldolgozó processzorainak hála az iPhone ismét hatalmas előnyre tehet szert fotózás terén a versenytársakkal szemben.

Az új képérzékelő a fénybefogadóképesség növelésére összpontosít, hogy javítsa a képek megvilágítását. Egyelőre nem világos, hogy az új Sony szenzort az összes iPhone 15 modell megkapja-e.

Az új érzékelő a fotodiódákat (a fényérzékelő kis elektronikát) saját rétegébe helyezi, így összességében több fotódióda létét teszi lehetővé. Azáltal, hogy a fotodiódákat külön rétegre bontja, a Sony több apró fényérzékelőt tud a képérzékelőbe csomagolni, és jelentősen megnöveli az érzékelő által befogadott fény mennyiségét.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét