Az LG kiszervezi az alacsonyabb kategóriás telefonjainak gyártását

0
344

Az LG kiváló okostelefonokat gyárt, de már 22 egymást követő negyedév telt el, anélkül, hogy profitot szerzett volna a mobiltelefon gyártásból, így nem meglepő, hogy ezt meglépte. Az LG most bejelentette, hogy stratégiát vált és harmadik feleknek adja át alacsony és közepes kategóriájú telefonjainak tervezését és gyártását.

Így az LG csak a csúcskategóriás és a felső középkategóriás modelleket fogja házon belül tervezni és készíteni. A stratégiaváltás eredményeként az LG egyes termelési és kutatási pozíciókat megszüntet, míg más részlegeket átszervez. A kezdeményezés célja, hogy alacsonyabb költségek mellett hatékonyabbak legyenek. Az LG márkanév alatt folytatja a telefonok értékesítését, így az továbbra is a piac minden részének szól.

LG Wing

Nincs arra utaló jel, hogy az LG feladná az izgalmas Explorer Projectet, amelyből az első kísérlet az LG Wing. A következő termék várhatóan egy szétcsúsztatható okostelefon lesz, amelynek árazása erősen függ a benne rejlő lehetőségektől. Annak érdekében, hogy az árat lent tartsák a Wing egy Qualcomm középkategóriás Snapdragon 765G lapkát kapott a Snapdragon 865 helyett. Ennek ellenére az LG várhatóan a következő csúcskategóriás okostelefonjában már a Qualcomm 2021-es zászlóshajó chipkészletét, a Snapdragon 888-at fogja használni.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét