Az új Hydra Radeon Monster Profile GPU OC eszköznek hála, az AMD RX 6800 XT az RTX 3090 Ti teljesítményét érte el

0
882

Az RMP-t 1usmus fejlesztette ki, a Ryzen Clock Tuner és újabban a frissített Hydra OC eszköz megalkotója. Egyetlen egy dolog kell ehhez, egy nagyon durva hűtés. Na de miről is van szó?

Legendás overclockerünk, név szerint Yuri Bubliy, más néven „1usmus” egy nemrégiben közzétett tweetben mutatta be első próbálkozását egy új, általa fejlesztett dologgal kapcsolatban. Ez a „dolog” a Radeon Monster Profile (RMP), ami a Radeon RX 6000 GPU-kat célozza meg, és azt ígéri, hogy az RDNA 2 architektúrában rejlő maximális potenciált az egyedi beállítások és egy új volt-frekvencia görbe kombinációjával szabadítja fel.

De mit csinál az RMP? 6%-kal alulfeszültség alá helyezi a memória alrendszert, illetve növeli a magfrekvenciát a csökkentett üzemi feszültséghez képest, ami 300 MHz-es órajel-növelést eredményezhet az olyan GPU-k esetében, mint a Radeon RX 6800 XT.

Elvileg az RMP idén ősszel már elérhető lesz a 6000-res szériához. Később pedig az se kizárt, hogy a 7000-resekhez érkezik ugyanez – mondta a fejlesztő.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét