Az új iOS frissítés elviekben orvosolja majd a túlmelegedést

0
22

Nem csupán a rendszer, de egyes harmadik féltől származó alkalmazások is gondot okoztak, az Apple ezek fejlesztőivel szorosan együttműködik, hogy megoldást találjanak. Olyan appokkal volt elvileg gond, mint az Uber, vagy az Instagram, utóbbi esetében állítólag már sikeresen javították a hibát.

Ezek az alkalmazások képesek voltak túlterhelni az okostelefonok belsejében lévő A17 pro chipsetet, ami aztán nyilván forrósodáshoz, majd throttlinghoz vezethetett. Nem valami kellemes ilyesmit tapasztalni, főleg, ha az ember óriási összegeket kiad egy prémium mobilra. Mindenesetre számítani lehet arra, hogy az érintett alkalmazások megkapják a szükséges javítást a közeljövőben.

Nem csupán a forróságot, hanem egy kernel sebezhetőséget is javít a 21A360 buildszámú frissítés. Ez lehetővé tette a támadók számára, hogy nagyobb jogosultságokat szerezzenek mások készülékén. Ez a hiba az iOS 16.6 és korábbi verziókból ered, így aztán azoknak is érdemes telepíteni az új patchet, akiknek nem 15 Pro, hanem valamilyen korábbi modell van a birtokában. Nem rég megjelent egy iPadOS 17.0.3 frissítés is, de ez lényegében csak a legújabb biztonsági javítást tartalmazza.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét