Bemutatta saját „rollable” mobilkoncepcióját a Motorola

0
682

A Lenovo Tech World 2022 kiállításon mutatták be a technológiát, amivel egy 5 hüvelykes telefon könnyedén 6,5”-ösre „nyúlik”. Ez eléggé különböző a többi márka „rollable” elképzeléseitől – bár sajnos ez egyelőre csak egy koncepció.

Innovatív dizájnok terén – be kell vallani – az okostelefon piac elég rosszul áll mostanában. Bár a jelenleg piacon lévő összecsukható készülékek meglehetősen érdekesek és hosszú távon megbízhatóbbak, mint a 2020 előtt érkezett első próbálkozások, ezek még mindig csak előfutárai a jövő telefonjainak. A Motorola most egy felülről lefelé „gördülő” koncepciót mutatott be, olyat, amit más előtte sosem.

A Lenovo Tech World 2022 virtuális rendezvényen bemutatott Motorola koncepciótelefon képernyője egy gombnyomással képes kitágulni és összehúzódni. Alapesetben a kijelző 5 hüvelykes, ebből lesz gombnyomásra 6,5 – miközben a kezelőfelület teljesen automatikus átáll a nagyobb kijelzőre. Mi ebben a jó? Kisebb, mint egy iPhone 13 mini, de ha „kigördítjük” nagyobb, mint egy iPhone 14 Pro Max.

Jelenleg a Samsung vezeti a globális összecsukható piacot, erős, 62%-os piaci részesedéssel, őt követi a Huawei 16 százalékkal.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét