Bombabiztos módon védekezik az Apple a másolatok ellen

0
677

Hivatalosan is elrajtolt az iPhone 15, és mivel számos viszonteladónál már előrendelésben elfogyott az összes példány, sokan keresnek alternatívát. Ezek az emberek hajlandóak akár több pénzt is kifizetni a nem mindig megbízható forrásból származó telefonokért. És ilyenkor sajnos sokan futnak bele csalókba, akik nem feltétlen makulátlan, bontatlan telefonokat árulnak.

Az Apple persze szerette volna legalább a rajtnál megóvni a vásárlókat attól, hogy kamu dobozokba csomagolt másolatokat, felújított telefonokat vegyenek. Ennek okán minden új dobozba elhelyeztek egy matricát és egy QR kódot, amelyek csak akkor látszanak, ha UV fénnyel világítják meg őket. A vállalat erről nem beszélt korábban, és semmilyen dokumentációban sincs nyoma, nem véletlenül: a hamisítóknak így még nehezebb dolga van, különösen az első hetekben, hónapokban.

Nem ez az egyetlen módszer egyébként, amivel megbizonyosodhatunk a készülék hitelességéről: minden dobozra egyedi szériaszám is került, amit leellenőrizhetünk az Apple weboldalán. Ezt aztán összevethetjük a készülék szériaszámával, amit a Beállításokban tudunk megnézni, így megbizonyosodhatunk róla, hogy nem próbálnak átverni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét