Bővíti környezetbarát „Vero” portfólióját az Acer, íme az új termékek

0
59

Az Acer ma bejelentette környezetbarát Vero termékcsaládjának legújabb tagjait, köztük az Acer Aspire Vero 15 (AV15-53P) laptopot és az Acer Vero PL3510ATV lézerprojektort. Mindkettőt arra tervezték, hogy mind a vállalkozásokat, mind a fogyasztókat minőségi termékekkel kecsegtessék amellett, hogy energiatakarékos technológiával állították elő őket, illetve hogy az egész Vero termékcsalád a környezettudatosság elvére épül.

Az Aspire Vero 15 laptopot 13. generációs Intel Core processzorok hajtják, a grafikáról pedig a kékek intergrált Iris Xe technológiája gondoskodik. Nem elhanyagolható az sem, hogy az Intel Evo technológiát is megkapta a gép. A többszörösen díjazott Aspire Vero termékcsalád a tartósság feláldozása nélkül csökkenti a CO2-kibocsátást a fogyasztás után újrahasznosított (PCR) műanyagok használatával. 15 hüvelykes FHD IPS kijelzővel, Acer VeroSense akkumulátoroptimalizálóval, valamint 1440p QHD webkamerával rendelkezik, amelyet a Acer PurifiedView és Acer PurifiedVoice technológiák segítenek működése során.

Az Acer piacra dobta az Acer Vero PL3510ATV projektort is, amely Full HD felbontással, 4800 ANSI lumenes fényerővel és 30 000 órás lámpaélettartammal rendelkezik a hosszan tartó használat érdekében. A lézerprojektor energiatakarékos kialakítása akár 48%-kal több energiát takarít meg a lámpás kivetítőkhöz képest, ez pedig jóval csökkenti a termék tulajdonosának karbon lábnyomát egy hagyományos projektorhoz képest. Az Acer Earthion platformjával összhangban a legújabb Vero termékek PCR műanyagból (is) készült házat használnak.

Acer Aspire Vero 15 laptop

Az Aspire Vero 15 (AV15-53P) ötvözi a környezettudatos dizájnt és a magas teljesítményt, kielégítve azon felhasználók igényeit, akiknek nagy teljesítményű és vonzó megjelenésű laptopra van szükségük. 15,6 hüvelykes Full HD kijelzővel érkezik a gép, ami 16:9-es képaránnyal és 100%-os sRGB-vel rendelkezik.

Akár i7-es processzorral is kérhetjük a gépet, ráadásul ebben már a legújabb 13. generációs chipek vannak Intel Iris Xe grafikával. Az új Aspire Vero 15 teljesíti az Intel Evo laptopokkal szemben támasztott követelményeket az olyan kulcsfontosságú tulajdonságok terén, mint pl. valós, gyorsan tölthető akkumulátor, gyors bekapcsolás és okos funkciók.

Az Aspire Vero 15 egy 1440p-s QHD kamerával is rendelkezik, amely az Acer PurifiedView-t és a PurifiedVoice-ot AI zajcsökkentési technológiákat is megkapta annak érdekében, hogy legmagasabb minőségben közvetíthessünk képet. A megbízható és zökkenőmentes csatlakozás érdekében a laptop Wi-Fi 6E kompatibilis, valamint portok bőséges választékát kínálja, köztük két Thunderbolt 4/USB Type-C, két USB3.2 Gen1 Type-A portot, HDMI 2.1-et, DC bemenetet és egy audio jacket. Emellett akár 16 GB beépített LPDDR5 memóriával és két M.2 SSD-vel is kérhető az új Vero notebook.

Környezettudatos tervezés

Az Acer törekszik rá, hogy csökkentse károsanyag kibocsájtását, z Aspire Vero 15-öt úgy tervezték, hogy több újrahasznosított anyagot tartalmazzon, és az eszköz élettartamának növelésével tovább csökkentsék a hulladék mennyiségét. A környezetbarát laptopok előző generációjához képest az Aspire Vero 15 30%-ról 40%-ra növelte a vázban használt PCR műanyag százalékos arányát, és a cégnek sikerült 30%-kal kevesebb CO2 kibocsájtással legyártani a házat – mindezt úgy, hogy a strapabírósága semmit sem változott. Szemet gyönyörködtető háza festékmentes és kevésbé illékony szerves vegyületeket tartalmaz, míg a billentyűsapkák és az adapterház 50%-ban PCR anyagokat használnak. Sima OceanGlass érintőpadja újrahasznosított, „óceánhoz kötődő” műanyagot is tartalmaz.

A gép élettartamának további meghosszabbítása érdekében a laptop szabványos csavarokat használ, hogy leegyszerűsítse a javítást és az újrahasznosítást a termék életének végén. A laptopot többcélú újrahasznosítható csomagolásban szállítjuk, amely 100%-ban újrahasznosított papírból és legfeljebb 90%-ban újrahasznosított kartonból készül, és ergonomikus laptopállványként is használható. Az integrált VeroSense alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ők maguk szabják meg az akkumulátor energiafogyasztását és élettartamát, így négy teljesítménymód között választhatnak.

Acer Vero PL3510ATV Smart Projector

Az Acer Vero PL3510ATV projektor a fejlett lézerfény-vetítést és a magas energiahatékonyságot ötvözi egy hordozható eszközben. Full HD felbontással, dinamikus 4800 ANSI lumenes fényerővel és 50 000:1 kontrasztaránnyal ragyogó, kristálytiszta képeket vetít nagy távolságból, még világos beltéri környezetben is. A kiváló lézeres foszfor megvilágítási technológia lehetővé teszi gazdag, pontos színek megjelenítését, miközben nyolcszor kisebb fénygyengülést biztosít, és 48%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos lámpa alapú projektorok. A higanymentes kivetítő váza 50% PCR műanyagot is tartalmaz a környezeti ártalmak csökkentése érdekében. A 30 000 órás élettartammal kombinálva ezek a funkciók segítenek megtakarítani némi energiát és szemetet.

Akár munkahelyi, akár otthoni használat esetén hasznos tulajdonsága az Acer Vero PL3510ATV projektornak, hogy támogatja a 2D trapéztorzítást és a 4 sarokkorrekciós technológiát, amely automatikusan igazítja a vetítést bármilyen felülethez, így torzításmentes megjelenítést biztosít, míg az objektív eltolás funkciója lehetővé teszi az objektív beállítását – anélkül, hogy a készüléket magát mozgatni kellene.

Az Acer Vero PL3510ATV projektor támogatja a folyamatos vetítést is, azaz a hét minden napján, 24 órában folyamatosan is hajtható a gépezet, úgy, hogy megbízható és kiváló minőségű teljesítményt biztosít a felhasználóknak. Emellett IP5X besorolással rendelkezik, hogy alkatrészeit bármilyen környezetben megvédje a ház. Az Acer Vero PL3510ATV nemcsak 10 W-os beépített hangszóróval rendelkezik, hanem támogatja az Audio Return funkciót is a jobb hangminőség érdekében. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kedvenc hangszóróikat összekapcsolják a kivetítővel, és magával ragadó hangélményt kapjanak – így a lenyűgöző vizuális élmény mellé könnyedén egy csodás audióélmény is csatlakozhat. Projektorunk támogatja továbbá az Android TV-t is, így Chromecast-kompatibilis a zökkenőmentes videostreaming és a képernyőtükrözés érdekében.

Ár és megjelenés

Az Acer Aspire Vero 15 (AV15-53P) júniusban lesz elérhető Észak-Amerikában, ára 699,99 USD lesz. Az európai piacon májusban válik megvásárolhatóvá és 899 eurót kérnek majd érte.

Az Acer Vero PL3510ATV projektor szeptemberben lesz elérhető az EU-ban, 1399 eurós áron.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét