Brutális dolgokra képes a mesterséges intelligencia

0
665

Ahogy jelenleg állnak a dolgok, az emberi faj jövője két lehetséges forgatókönyv szerint zajlik. Az egyik, hogy olyan szinten lezsaroljuk a bolygót, amivel visszalökjük magunkat a pattintott kőkorszakba, a másik, hogy fegyveres konfliktusok közepette szépen kicsináljuk magunkat. Egyik sem hangzik túl szépen, de a mesterséges intelligencia azt is megmutatja, ilyen körülmények között hogyan fognak kinézni az emberiség utolsó szelfijei.

A “Robot Overloards” nevű TikTok-fiók az OpenAI DALL-E mesterséges intelligenciáját használta arra, hogy megalkossa, szerinte hogyan nézne ki a Földön valaha készült utolsó szelfi. Az MI többféle stílusban képes képeket generálni, többek között fotórealisztikus festményeket és emojikat. Képes a képeken szereplő tárgyak szerkesztésére és átrendezésére is anélkül, hogy az ember kifejezett utasítást adna rá.

Aki kíváncsi lenne, mit jelent a DALL-E, az megtudhatja, hogy a név a Pixar WALL-E karakterének és a spanyol szürrealista művész, Salvador Dalí nevének a szóösszetétele. Amúgy meg a képek hangulatából akár okulhatnánk is, már ha képes lenne ilyesmire az emberiség.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét