Brutálisat kaszált a Qualcomm, miután az Apple nehéz helyzetbe került

A Qualcomm kiadta az előző negyedéves pénzügyi eredményeit, melyből a legújabb, Apple-lel való megállapodás pontos számai is kiderülnek. A chipgyártó vállalat 4.5 és 47 milliárd dollár közötti bevételre tett szert, miután az Intel kilépett az 5G-s piacról. Így az Apple kénytelen volt velük üzletet kötni.

A megállapodásról először április közepén olvashattunk, amikor az Apple és a Qualcomm ejtette a másik fél elleni pert és hirtelen a legjobb barátok lettek. Így elkezdődhet a közös munka, hogy az új iPhone-okat 5G-s chippel szereljék fel. Azt már tudjuk, hogy a Qualcomm mennyit keres ezen az üzleten. Az viszont nem teljesen világos, hogy mennyit kaptak a korábbi megállapodásokért. Az elemzők ezt az összeget 5 és 6 milliárd dollár közé saccolják.

Brutálisat kaszált a Qualcomm, miután az Apple nehéz helyzetbe került

Azt is megtudhattuk, hogy a következő két évben a Qualcomm szállítja majd az Apple-nek a chipeket és a licenszelést 6 évig biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a 2020-as iPhone-ok Snapdragon chipsettel jönnek majd. Valószínűleg az X50 továbbfejlesztett változával.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?